Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Πρωτάθλημα επί τέσσερα

Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν σύλλογος στην χώρα μας δεν έχει κατορθώσει κάτι παρόμοιο, δηλαδή να καταφέρει στα τέσσερα μεγάλα ομαδικά αθλήματα όπως είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ και το πόλο, να τελειώσει την χρονιά με την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος σε όλα αυτά.
Ο Ολυμπιακός μέσα στο 2009 έχει την μεγάλη ευκαιρία να πετύχει ένα ιστορικό ρεκόρ που θα αποδεικνύει την δύναμη του συλλόγου στα τέσσερα μεγάλα αθλήματα σε επίπεδο ανδρών. Κανένας σύλλογος στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού δεν έχει κατορθώσει να κατακτήσει μέσα σε μια αγωνιστική σεζόν ταυτόχρονα το πρωτάθλημα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο.
Αυτό έχει την μεγάλη ευκαιρία ο Ολυμπιακός να το καταφέρει φέτος. Η ομάδα ποδοσφαίρου θριάμβευσε και κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο Ελλάδος, το ίδιο συνέβη και με τους αθλητές της ομάδας βόλεϊ των "ερυθρολεύκων" που πέτυχαν ένα εντυπωσιακό και παλικαρίσιο νταμπλ. Στο τμήμα πόλο οι Πειραιώτες έχουν πάρει το Κύπελλο Ελλάδος ενώ όπως είναι φυσικό αποτελούν το απόλυτο και μεγάλο φαβορί για να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδος.
Το μεγάλο στοίχημα είναι στο τμήμα μπάσκετ, αν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη εκμεταλλευθούν το πλεονέκτημα έδρας που κατέχουν στα πλέι οφ της Α1 και κατακτήσουν το πρωτάθλημα Ελλάδος ύστερα από 12 χρόνια τότε θα πραγματοποιηθεί το θρυλικό και ανεπανάληπτο ρεκόρ Ο Ολυμπιακός θα είναι ο απόλυτος πρωταθλητής σχεδόν σε όλα τα σπορ. Παράλληλα αν συμβεί κάτι τέτοιο στο τέλος της σεζόν ο Παναθηναϊκός θα έχει κατακτήσει μόνο το Κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ στους εγχώριους τίτλους στα τέσσερα μεγάλο ομαδικά αθλήματα σε επίπεδο ανδρών.
Μάλιστα η επιτυχία του συλλόγου του Ολυμπιακού θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς αν δεν είχε χαθεί στο γήπεδο του Ελληνικού το Κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ τότε οι Πειραιώτες θα μπορούσαν και θα είχαν την ευκαιρία να κάνουν το συγκλονιστικό νταμπλ και στα τέσσερα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο) Αν όλα κυλήσουν θετικά για τους "ερυθρόλευκους" τότε όλοι θα περιμένουν μια ιστορική φωτογραφία, με τους τέσσερεις αρχηγούς του κάθε τμήματος, τους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Θοδωρή Παπαλουκά, Βασίλη Κουρνέτα και Θοδωρή Χατζηθεοδώρου με τα τρόπαια αγκαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: