Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Η επιστροφή του Ιέρο

Ο Ιεροκλής Στολτίδης είναι από τους παίκτες που δεν φοβούνται να παλέψουν. Η περσινή χρονιά με τους συνεχείς τραυματισμούς ήταν μαρτυρική γι' αυτόν, όμως δεν το βάζει κάτω. Σφίγγει τα δόντια και τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος 6 μηνών, θέτει ως ρεαλιστικό στόχο τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, μιλάει για τον Κετσπάγια και τον Βαλβέρδε, εξηγεί γιατί δεν είναι αρχηγός και φέτος, καλεί τον Τζόρτζεβιτς πίσω στην ομάδα και μοιράζει… ευχές στον πρώην συμπαίκτη του, Σεμπαστιαν Λέτο!
-Αυτή είναι η έβδομη προετοιμασία με τον Ολυμπιακό για σένα. Ξέρεις καλά ότι είναι μια σημαντική περίοδος για κάθε ποδοσφαιριστή…
"Η πιο κουραστική περίοδος και η πιο σημαντική. Είναι αναγκαίο να κάνεις μια καλή προετοιμασία και να τη βγάλεις χωρίς τραυματισμούς. Είναι η βάση για να κρατηθείς όλη τη χρονιά σε καλή κατάσταση".
-Πέρασες μια δύσκολη χρονιά πέρυσι με συνεχόμενους τραυματισμούς, μετά μάλιστα από την προηγούμενη εκπληκτική σεζόν που σε είχε φέρει μεταξύ των κορυφαίων παικτών του Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσο δύσκολο είναι το να υπάρχει αυτή η εναλλαγή στην καριέρα σου;
"Οι εναλλαγές αυτές είναι όντως τρομακτικά δύσκολες. Είναι άσχημο να μη μπορείς να αγωνιστείς. Ο τραυματισμός είναι η χειρότερη στιγμή για έναν ποδοσφαιριστή. Ειδικά οι σοβαροί τραυματισμοί που σε κρατάνε καιρό έξω, όπως στη δική μου περίπτωση. Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι χειρότερο. Όμως είναι μέρος της ζωής. Προσπαθείς να επανέλθεις γρήγορα Η γρήγορη επάνοδος είναι το καλύτερο φάρμακο για όλες τις πληγές".
-Πως νιώθεις, λοιπόν, φέτος;
"Ξεκίνησα την προετοιμασία χωρίς να είμαι στο 100%. Μπορώ όμως να προπονούμαι. Η προπόνηση βελτιώνει την κατάστασή μου. Πάω καλά και θεωρώ πως πριν αρχίσουν τα επίσημα ματς, θα είμαι σε θέση να αγωνίζομαι χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Είχα 6 μήνες να παίξω ποδόσφαιρο. Έκανα μεγάλο αγώνα για να είμαι σε καλό επίπεδο όταν θα ξεκινούσε η προετοιμασία. Τα κατάφερα και όπως καταλαβαίνω, τα πράγματα πάνε καλύτερα από όσο περίμενα. Όταν έχεις να παίξεις 6 μήνες μπάλα και τίποτα να μην έχεις, όλα είναι δύσκολα! Δόξα τω Θεώ όμως, όλα είναι καλά".
-Ο μεγάλος αντίπαλος Παναθηναϊκός ενισχύεται με σημαντικές μεταγραφές. Έχετε κουβεντιάσει γι’ αυτό με τους συμπαίκτες σου;
"Λίγα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός κάνει κάθε χρόνο πολύ καλές μεταγραφές. Ρίχνει πολλά χρήματα. Δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με αυτά και δεν ασχολούμαστε ούτε φέτος. Μας απασχολεί η δική μας ομάδα. Πώς θα βρούμε τον τρόπο να μείνουμε στην κορυφή και φέτος! Θεωρώ πως και η ΑΕΚ θα είναι πολύ πιο δυνατή, όπως και ο ΠΑΟΚ που έκανε πολύ καλές μεταγραφές. Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι το πιο δυνατό από πλευράς ανταγωνισμού! Και οι 4 ομάδες θα παλέψουν για τον τίτλο"!
-Για τον Λέτο τι λες;
"Επαγγελματίας είναι και κοιτάζει το συμφέρον του. Δεν ξέρω πώς κατέληξε στον Παναθηναϊκό! Του εύχομαι να είναι καλά, να παίζει όσο καλύτερα μπορεί και το μέλλον θα δείξει αν έκανε καλά ή όχι".
-Του εύχεσαι να πάρει και ένα πρωτάθλημα;
"(Γέλια) Ε, όχι βέβαια! Ας είναι στην πλάτη μας και όπου θέλουν ας καταλήξουν! Είναι καλός και εξελίξιμος ποδοσφαιριστής, αλλά πλέον αντίπαλος…"

Δεν υπάρχουν σχόλια: