Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

"Δεν κουράζεται να παίρνει πρωταθλήματα"

Όλες σχεδόν οι εφημερίδες της Σλοβακίας κάνουν εκτενείς αναφορές στο αυριανό παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδος με την Σλόβαν στο πλαίσιο του προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εφημερίδες «Φούτμπολ Πράβντα», «Σπόρτ», «Νόβινι Μπρατισλάβας» και «ΣΜΕ» αφιερώνουν μεγάλους χώρους στις σελίδες τους για να δώσουν τα τελευταία νέα της συνάντησης. Μεταγραφές μέσω... Σλοβακίας
«Με ένα κυνηγό θα παίξει ο Ολυμπιακός» λένε οι προαναφερόμενες εφημερίδες και αναλύουν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ερυθρόλευκοι λόγω τραυματισμών.
Ως σημαντικότερο θεωρούν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αγωνίζεται χωρίς τον καλύτερο αμυντικό του τον Τοροσίδη ενώ βλέπουν ανέτοιμο για το παιχνίδι τον Γκαλέτι. Θεωρούν ότι ο Κετσπάγια θα αναγκαστεί να τον χρησιμοποιήσει, ρισκάροντας πολλά καθώς είναι ελάχιστες οι προπονήσεις που έχει κάνει.
Αναφερόμενοι στα προβλήματα του Ολυμπιακού οι Σλοβάκοι κάνουν λόγο και για τα μέχρι τώρα μεταγραφικά αποκτήματα.
Λένε για το ενδιαφέρον που έδειξε η ελληνική ομάδα για τον Κάλστρομ και την «αναγκαστική» όπως χαρακτηρίζουν απόκτηση του Μαρέσκα που δύσκολα θα μπορέσει να αγωνιστεί καθώς έχει λίγες προπονήσεις. Ακόμη οι Σλοβάκοι λένε ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Μάρκ Γκονζάλες και του Μπομπό και πως θα ήθελε να έχει ένα από τους δύο στις αναμετρήσεις με τη Σλόβαν.
Στη συνέχεια των ρεπορτάζ φιλοξενούν δηλώσεις του Ολαφ Μέλμπεργκ και του Τιμούρ Κετσπάγια σχετικά με το ματς.
Οι Σλοβάκοι κάνουν επίσης αναφορά και στην ιστορία του Ολυμπιακού. Γράφουν για τα συνεχόμενα πρωταθλήματα και κύπελλα και λένε χαρακτηριστικά: Αυτή η ομάδα δεν θα κουραστεί ποτέ να είναι πρωταθλήτρια!
Αναφορά γίνεται για το σύγχρονο Καραϊσκάκη, για τον Σωκράτη Κόκκαλη που τον χαρακτηρίζουν «μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών», ενώ δεν παραλείπουν να τονίσουν ότι η ομάδα υποστηρίζεται από 2,5 εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς (προφανώς είναι στοιχεία παλαιότερης δημοσκόπησης...).
Οι Σλοβάκοι δίνουν και την ενδεκάδα που υπολογίζουν να χρησιμοποιήσει ο Κετσπάγια, θεωρώντας ώς αστέρι της ομάδας τον Ντουντού. «Αν βρεθεί στη μέρα του κάνει τα πάντα» λένε χαρακτηριστικά, ενώ ο Ντιόγκο θα παίξει γιατί είναι περισσότερο έμπειρος. Οι Σλοβάκοι περιμένουν τον Κετσπάγια να τους μιλήσει σήμερα το βράδυ στο Εθνικό Κέντρο Αθλητισμού μία ώρα πριν την τελευταία προπόνηση στο γήπεδο «Τέχελνομ» που θα φιλοξενήσει την συνάντηση.
Τέλος αυτό που σημειώνουν οι σλοβακικές εφημερίδες είναι το γεγονός ότι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ο Ολυμπιακός έχει κατορθώσει να «ξεγράψει» από την κορυφή τον Παναθηναικό. Τα συνεχή πρωταθλήματα των ερυθρόλευκων λένε, έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στον μεγάλο αντίπαλό τους στην Ελλάδα τον Παναθηναικό που προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιστρέψει κάθε χρόνο αλλά δεν το καταφέρνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: