Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

"Καθάρισε" και περιμένει τον επόμενο πελάτη

Αντιπάλους στα μέτρα του, θα βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός, όταν ολοκληρώσει την πρόκριση του από τον Γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ σε βάρος της Σλόβαν Μπρατισλάβας.
Ο πρωταθλητής Ελλάδας, έχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην ΟΥΕΦΑ (52.633) από όλες τις πρωταθλήτριες ομάδες, που συμμετέχουν σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης και στην κλήρωση της 7ης Αυγούστου στη Νιόν της Ελβετίας θα κληρωθεί με τις θεωρητικά αδύναμες ομάδες, που θα απομείνουν από τον Γ’ προκριματικό.
Με λίγα λόγια από τις δέκα πρωταθλήτριες που θα απομείνουν, δεν θα παίξει με τις τέσσερις πιο ισχυρές. Δεν θα παίξει δηλαδή με τη Σλάβια Πράγας από την Τσεχία (25.150 πόντοι), την Ζυρίχη από την Ελβετία (14.050), την Κοπεγχάγη από τη Δανία (26.890) ή τη Λέφσκι Σόφιας από τη Βουλγαρία.
Στη διαχώριση των ομάδων, παίζει ρόλο και η βαθμολογία των χωρών στη ΟΥΕΦΑ.
Πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα πλέι όφ, είναι από εκεί και πέρα όλες οι υπόλοιπες ομάδες, με τις πιθανότητες που έχει η κάθε μία να προκριθεί.
Πιο συγκεκριμένα, προβάδισμα για την πρόκριση (άρα πιο πιθανό να τους αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός) έχουν αποκτήσει ο ΑΠΟΕΛ που νίκησε με σκορ 2-0 την Παρτιζάν, η Μάριμπορ που νίκησε με 3-2 εκτός έδρας τη Ζυρίχη, η Βεντσπιλς από τη Λετονία που νίκησε 1-0 την Μπορίσοφ και η εσθονική Λεβάντια Ταλίν που νίκησε εκτός την Ντέμπρετσεν με σκορ 0-1.Ισόπαλα έληξαν τα ματς: Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Ντιναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) 1-1, Σεριφ Τίρασπολ (Μολδαβία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 0-0, Ακτόμπε (Καζακστάν)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 0-0 και Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)-Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) 0-0.Η Στάμπαεκ από τη Νορβηγία ηττήθηκε με σκορ 3-1 από την Κοπεγχάγη στη Δανία. Οι αγώνες για τα πλέι οφ είναι προγραμματισμένοι για τις 18/19 Αυγούστου (πρώτα ματς) και 25/26 του ίδιου μήνα οι ρεβάνς

Δεν υπάρχουν σχόλια: