Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Έκοψε ταρίφα και στη Μολδαβία

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και την επιστροφή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας στην μεγαλύτερη διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση, έγινε με τη νίκη επί της Σέριφ στο Τίρασπολ με 2-0.
Το «δρόμο άνοιξε» ο Ντουντού με έναν «κεραυνό» αρκετά έξω από την αντίπαλη περιοχή στο 46ο λεπτό και τη νίκη «σφράγισε» στο 81΄ με ωραία προσπάθεια και σουτ ο Μήτρογλου.
Η ομάδα μας πήγε στο Τιρασπόλ με στόχο να βάλει γερές βάσεις για την πρόκριση και το πέτυχε. Μπορεί το ξεκίνημα στο παιχνίδι να μην ήταν το καλύτερο δυνατό, όμως η ομάδα είχε σοβαρότητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ η ποιότητα της ήταν εμφανής σε σχέση με τους γηπεδούχους οι οποίοι προσπάθησαν για κάτι καλό με το παιχνίδι τους το οποίο στηρίζεται κυρίως στις αντεπιθέσεις.
Όπως αναφέραμε και πιο πριν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν ξεκίνησε καλά στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, όμως όσο πέρναγε η ώρα ανέβαζε την απόδοσή του και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 44ο λεπτό του αγώνα.
Ότι όμως δεν κατάφερε στη λήξη του πρώτου μέρους το κατάφερε με την έναρξη της επανάληψης. Ο Ντουντού έστρωσε τη μπάλα μπροστά του και με ένα άπιαστο «κεραυνό» από πολύ μακριά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Το 0-1 ήταν γεγονός και αυτό έφερε την ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας μας με αποτέλεσμα να ενταθεί ο έλεγχος που είχε από το δεύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου.
Μπορεί η ομάδα μας να είχε υπέρ της το 1-0, όμως δεν εφησύχασε και κυνήγησε και το δεύτερο γκολ, το οποίο αν δεν είχε μαζί του την τύχη ο τερματοφύλακας της Σερίφ Ναμάσκο θα δεχόταν η ομάδα του στο 75ο λεπτό όταν ο Ντουντού άλλαξε τη μπάλα με τον Μαρέσκα και την παρέμβαση ενός αντιπάλου και βγήκε τετ α τετ με τον πορτιέρο της Σερίφ για να κτυπήσει η μπάλα στο δεξί του πόδι και στο δοκάρι και να καταλήξει κόρνερ.
Και πάλι όμως ότι δεν έγινε νωρίτερα, δηλαδή στο 75΄, πραγματοποιήθηκε αργότερα, στο 81ο λεπτό με ωραία προσπάθεια και σουτ του Κώστα Μήτρογλου που ένα λεπτό νωρίτερα είχε μπει στο παιχνίδι.
Συμπερασματικά ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με σοβαρότητα και συνέπεια κυνήγησε στο συγκεκριμένο παιχνίδι το αποτέλεσμα και το πήρε. Σημασία είχε το αποτέλεσμα που δίνει το σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης, ενώ υπήρχαν πολλές καλές στιγμές τόσο όσον αφορά την ανάπτυξη, αλλά και όσον αφορά την δημιουργία φάσεων και ευκαιριών.
ΣΕΡΙΦ ΤΙΡΑΣΠΟΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
ΣΚΟΡΕΡ: 46΄ Ντουντού, 81΄ Μήτρογλου
ΔΟΚΑΡΙΑ: 44΄ Α. Παπαδόπουλος, 75΄ Ντουντού
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 45΄+1΄ Ραούλ Μπράβο
ΣΕΡΙΦ ΤΙΡΑΣΠΟΛ: Ναμάσκο, Κάρποβιτς, Ταρκνισβίλι, Ροντρίγκεζ, Ρουάμπα, Κορνεέντσοφ, Ντιέντου (81' Μπράνκοβιτς), Αρμπάνας (70' Μπουλάτ), Ερόκιν, Σουβόροφ (55' Βολκόφ), Μπαλιμά.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο (48' Ντομί), Λεντέσμα, Ντουντού, Μαρέσκα, Γκαλέτι (62' Λεονάρντο), Ζαϊρί, Ντιόγκο (80' Μήτρογλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: