Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Προκρίθηκε στους ομίλους γιατί είναι σοβαρός

Τρία επίσημα ματσάκια, τρία… μηδενικά στα μετόπισθεν! Ο Ολυμπιακός κράτησε ανέπαφη την εστία σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, με το προσφιλές πλέον 2-0 υπέρ του. Μπορεί οι αντίπαλοι να μην ήταν… Τότεναμ όπου αστόχως κάναμε καυστικές συγκρίσεις απέναντι σε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στην Πρέμιερσιπ (σ.σ. και μην μπούμε σε διαδικασία σύγκρισης των δύο πρωταθλημάτων), αλλά όπως και να το κάνουμε, ήταν τρεις αγώνες για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Γιατί πέρυσι ο Ολυμπιακός έφυγε με μία "τριάρα" από την Ανόρθωση, ενώ φέτος πέρασε στους ομίλους με πανηγυρικό τρόπο.
Και από πού ξεκινάς; Από το να κρατάς αλώβητη την άμυνα σου. Ο Ολυμπιακός δεν έχει δεχτεί γκολ σε τρεις αναμετρήσεις και… χλωμό το βλέπουμε να δέχεται τέρμα και στο "Γ. Καραϊσκάκης".
Ο Αντώνης Νικοπολίδης συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι (αλλά και τα προηγούμενα χρόνια), ενώ το αμυντικό σχήμα με τους Αβραάμ-Όλαφ στο κέντρο και τους Μπράβο- Ζεβλάκοβ (που λογικά δεν θα είναι βασικός όταν επιστρέψει ο καλύτερος του ως δεξί μπακ, Τοροσίδης) στα άκρα, αποδεικνύεται αρκούντως αποτελεσματικό και έμπειρο ώστε να αποφύγει τις κακοτοπιές.
Σαφώς, επαναλαμβάνουμε, η Σλόβαν και η Σέριφ δεν είναι οι ομάδες που μπορούν να τρομάξουν την άμυνα του Ολυμπιακού. Εντούτοις όμως, τα δύο παιχνίδια δόθηκαν εκτός έδρας, με τη ψυχολογία στο γηπεδούχο αφού ήταν τα πρώτα και οι "ερυθρόλευκοι" πήγαν με μύρια χίλια προβλήματα στην Ανατολική Ευρώπη.
Παρόλα αυτά έδειξαν την απαραίτητη σοβαρότητα, έπραξαν αυτά που ακριβώς έπρεπε να κάνουν απέναντι σε δύο αδύναμες ομάδες και κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν που θα είναι ο κοινός παρανομαστής σε κάθε αναμέτρηση φέτος, με βάση την αγωνιστική φιλοσοφία του Τιμούρ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΥΣΙ Ο ΡΙΒΑΛΝΤΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΑΛΑΝΙ... ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΑΕΚΑΚΙ ΤΙ ΣΟΥ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ
Εκεί που θα ήταν για 4 χρόνια ΣΤΗΝ ΚΛΑΨΑ μόλις είδαν το χρήμα τον ξεπούλησαν; Τι κρίμα! Με ποιόν θα ασχοληθούμε την Κυριακή αλλά και στην αρχή του δεύτερου γύρου; Με τον Αραούχο; Καλό ταξίδι και να μας γράφεις...

Ανώνυμος είπε...

Μετά τον περσινό θρίαμβο του ευρωκαρνάβαλου επί της Βιγιαρεάλ και την βύθιση του κίτρινου υποβρυχίου, άλλη μια άτυχη ισπανική ομάδα βρέθηκε στο δρόμο του ξυπόλητου πρέσβη. Η ομάδα ανέκδοτο του τεντά είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον Φορλάν τον Αγκουέρο τον Σιμάο τον Ρέγιες και τα άλλα παιδιά της Αθλέτικο και φαντάζεστε τι γέλιο έχει να πέσει με αυτά που θα δούνε τα μάτια μας.

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλά και όλα ωραία με την πρόκριση αλλά δεν πρέπει να ξεχαστούμε, οι μεταγραφές πρέπει να γίνουν και μάλιστα σήμερα κιόλας. Είναι εμφανές και παρατηρήθηκε και στο παιχνίδι με την Σέριφ ότι λείπουν οι δύο παίκτες για τους οποίους φωνάζουμε όλο το καλοκαίρι. Και ο αριστερός χαφ και ο επιθετικός. Γίνονται πειράματα με την θέση στα αριστερά και είναι εμφανές. Ο Ζαϊρί βρισκόταν εκτός τόπου και χρόνου, αφού αλλού είναι η φυσική του θέση, ενώ ο Λεονάρντο που μπήκε σαν αλλαγή προσπάθησε αλλά τίποτα ιδιαίτερο. Για τον Ντιόγκο μην πούμε τίποτα καλύτερα. Σαν να μην υπήρχε για άλλο ένα ματς. Δεν μπορεί μόνος του. Η πρόκριση λοιπόν είναι σίγουρη να κάνουμε και τις αλλαγές να τελειώνουμε...