Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Γολγοθάς το πρόγραμμα το Σεπτέμβρη

Μέχρι εδώ όλα καλά ή μάλλον σχεδόν καλά, αφού η ομάδα μας πέρασε στους ομίλους έστω και αν δεν εντυπωσίασε με την απόδοση της. Από εδώ και πέρα, όμως, αρχίζουν τα δύσκολα.
Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος αρχίζει ένας πραγματικός Γολγοθάς για τον Ολυμπιακό. Μέσα σε μία εβδομάδα κρίνονται πολλά για την φετινή σεζόν. Το πιο κρίσιμο σημείο έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα για τους Πειραιώτες είναι από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 23 του ίδιου μήνα. Μία εβδομάδα πραγματική κόλαση από την οποία ο Θρύλος καλείται να βγει ζωντανός και μέσω αυτής να πάει στον παράδεισο. Τους παίκτες τους περιμένουν τρία ματς φωτιά με Άλκμααρ, ΠΑΟΚ (εκτός) και ΑΕΚ (εκτός) τα οποία είναι όλα τα λεφτά για την πορεία του συλλόγου σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.
Είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή που αναβλήθηκε το ντέρμπι με την ΑΕΚ ότι ο ορισμός του για την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου δημιουργεί ένα τρομερά δύσκολο πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό. Και πράγματι έτσι έγινε και η ομάδα μας μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας καλείται να επιβιώσει στην κόλαση, αφού μέσα σε αυτή θα βρει το… κλειδί που θα την οδηγήσει στον παράδεισο. Τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι και γι' αυτό όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι. Από όποια πλευρά και να το δούμε. Η διοίκηση θα πρέπει να λάβει υπόψη της αυτό το "καυτό" διάστημα στο οποίο κρίνονται πολλά και να φροντίσει έστω και τώρα να ενισχύσει το ρόστερ με μεταγραφές προκειμένου ο Κετσπάγια να έχει λύσεις στα χέρια του.Πρόκειται για τρία παιχνίδια που το ένα είναι κρισιμότερο από το άλλο.
Στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός θα κάνει την πρεμιέρα του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η κλήρωση μας χαμογέλασε και το πρώτο ματς θα γίνει στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο την καλή, αλλά άπειρη Άλκμααρ. Όπως μας έχει διδάξει το παρελθόν ένα νικηφόρο ξεκίνημα δίνει σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση. Σε αυτόν τον όμιλο, άλλωστε τα εντός έδρας παιχνίδια θα μετρήσουν πολύ. Έτσι οι παίκτες θα τα δώσουν όλα για να πάρουν το πολύτιμο "τρίποντο" κόντρα στην πρωταθλήτρια Ολλανδίας. Λίγες ημέρες αργότερα (19 ή 20/9) ο Ολυμπιακός θα πάει στην Τούμπα για το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ. Θα έχουν προηγηθεί τα ματς με Λάρισα και Καβάλα (εντός) και το διπλό θα είναι απαραίτητο για την ομάδα μας για να μην χάσει έδαφος στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ανάσα δεν θα πάρουν οι παίκτες, αφού την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου θα πάνε στο ΟΑΚΑ για το εξ αναβολής ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι που η νίκη είναι μονόδρομος.
Σε μία εβδομάδα, λοιπόν ο Ολυμπιακός βάζει τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα τις βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου.
Ο Θρύλος καλείται να επιβιώσει σε αυτά τα τρία παιχνίδια και ακόμα δεν ξέρουμε αν θα είναι 100% έτοιμος ο Γκαλέτι, αλλά και οι Τοροσίδης, Ντάρμπισιρ. Επιπλέον δεν έχει γίνει ακόμα η μεταγραφή του αριστερού χαφ, ενώ είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός θέλει κι άλλη ενίσχυση. Εδώ λοιπόν κρούουμε τον κώδωνα σε όλους.
Η διοίκηση όπως προαναφέραμε να κάνει τις κινήσεις που πρέπει στις ημέρες που έχουν απομείνει και οι παίκτες από την πλευρά τους να έχουν στο μυαλό τους μόνο αυτά τα ματς και τίποτα άλλο. Σκληρή δουλειά και αυτοσυγκέντρωση χρειάζεται και όλα θα γίνουν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ti egine re top scorer?? mas kopike to internet autes tis meres? pali diakopi sou ekane o ote tou vgenopoulou??

Ανώνυμος είπε...

Ένα κερί στο μανουάλι για τον Τζάκσον το Μιχάλη

Ανώνυμος είπε...

Κι όλοι οι βάζελοι από τον καναπέ...
Βάζελοι δεν ξέρω για το Γιουρόπα, αλλά το ΟΥΕΦΑ Παιανίας θα το πάρετε σίγουρα και με διαφορά. Είσαστε οι καλύτεροι ρε λαμόγια...