Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Ο γρίφος Πάτρικ Μπέβερλι

Τα ποσοστά και τα στατιστικά του Πάτρικ Μπέβερλι εκ πρώτης όψεως μπορούν να προκαλέσουν ενθουσιασμό και χαμόγελα, ωστόσο το βιογραφικό του είναι μεν τίμιο πλην... φτωχό. Η μεταγραφή του συνιστά ένα τεράστιο ερωτηματικό αλλά και παράλληλα μία επένδυση για το μέλλον των ερυθρόλευκων. Διότι δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η άκρα μυστικότητα την οποία ούτως ή άλλως διατηρεί με κάθε τρόπο ο Ολυμπιακός για έναν παίκτη που προέρχεται από την Ντίνπρο Ντινπρόβεσκ δεύτερης κατηγορίας της Ουκρανίας!
Ο αμερικάνος πόιντ γκαρντ έρχεται να καλύψει μία θέση που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της ελληνικής ομάδας αρχικά για τη διοργάνωση της Ευρωλίγκα και εφόσον πείσει ίσως και για την Α1 υποσκελίζοντας κάποιον άλλο ξένο παίκτη στο υπάρχον ρόστερ. Γεννηθείς στις 12 Ιουλίου του 1988 και με μηδενική εμπειρία πρωταθλητισμού έχεις ως βασικά του όπλα το περιφερειακό σουτ τον άψογο χειρισμό της μπάλας και το γρήγορο πρώτο βήμα.
Οι ειδικοί από την άλλη όχθη του Ατλαντικού τον χαρακτηρίζουν ως ένα αθλητή που υστερεί σε φυσικά προσόντα, λόγω των λίγων κιλών του (87), με ευχέρεια στο σουτ -ειδικά μετά από ντρίμπλα- ενώ είναι αφοσιωμένος στην άμυνα. Το γεγονός μάλιστα ότι μεταπήδησε στην μακρινή Ουκρανία προκειμένου να κάνει το... αγροτικό του τον βοήθησε να ωριμάσει και να εμπλουτίσει τον τρόπο παιχνιδιού του.
Ξεκίνησε την καριέρα του στο NCAA με την ομάδα των Αρκάνσας Ρέιζορμπακ έχοντας 13,9 πόντους μέσο όρο την πρώτη του χρονιά και 12, 1 τη δεύτερη. Η θέληση του να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε επαγγελματικό επίπεδο τον έφεραν στην Ντίνπρο στη οποία και όπως ήταν αναμενόμενο έκανε θραύση πετυχαίνοντας 16,7 πόντους ανά αγώνα.
Τη φετινή χρονιά επιλέχθηκε στο νούμερο 42 του ντραφτ από τους Λος Αντζελες Λέικερς και δόθηκε στη συνέχεια στους Μαϊάμι Χιτ. Σημείο αναφοράς στο βιογραφικό του η δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007 όπου ήταν πρώτος σε πόντους, ασίστ και κλεψίματα. όπως και στους Αρκάνσας.
Δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να εξελιχθεί σε έναν νέο Ντέιβιντ Ρίβερς , πάντως σίγουρα η κίνηση απόκτησης του δεν είναι τυχαία. Αλλωστε θα μπορούσε να έχει αποκτηθεί οποιοσδήποτε άλλος παίκτης με μεγαλύτερη εμπειρία και περγαμηνές, επομένως για να προτιμηθεί ο "άγουρος" Μπέβερλι κάτι περισσότερο θα γνωρίζει το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού. Ο χρόνος και το εγγύς ή μακρινό ενδεχομένως μέλλον θα δείξουν την ορθότητα της επιλογής....

Δεν υπάρχουν σχόλια: