Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

"Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα δύσκολα"

Ο πρώτος μήνας της προετοιμασίας του Ολυμπιακού συμπληρώθηκε και μετά τη κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1, ο Παναγιώτης Γιαννάκης προέβη σε έναν μίνι απολογισμό των μέχρι τώρα πεπραγμένων, αλλά κυρίως για το τι πρέπει να περιμένουμε από το φετινό Θρύλο.
"Η λογική μου, όχι μόνο φέτος, αλλά και γενικότερα είναι γνωστή. Στόχος μας είναι να ετοιμάζουμε την ομάδα ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τις πνευματικές δυσκολίες που προκύπτουν σε έναν αγώνα", ήταν η απάντηση του όταν ρωτήθηκε, αν τελικά δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου.
"Αν θυμάστε, πέρυσι όταν παίζαμε με πιο αδύναμους αντιπάλους και δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη διαφορά, έλεγα ότι έτσι μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που στο μέλλον θα μας φανούν πολύ χρήσιμε.
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για δύσκολα ματς στο πρωτάθλημα, αφού όλοι έχουν κίνητρο απέναντι στον Ολυμπιακό και θέλουν να τον κερδίζουν. Εμείς, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα ματς που θα κρίνουν τίτλους, όπως είναι ο τελικός Κυπέλλου, ένα παιχνίδι νοκ άουτ εκτός έδρας, αλλά και στα πλέι οφ να μπορούμε να κερδίσουμε σε οποιοδήποτε γήπεδο. Επίσης, στόχος μας είναι και το ωραίο μπάσκετ όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωλίγκα. Και η καλύτερη μεταγραφή που κάναμε φέτος, είναι η διατήρηση του κορμού της ομάδας".
Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός μετράει οκτώ ξένους. Τσίλντρες, Ουέιφερ, Μπέβερλι, Βούισιτς, Χαλπερίν, Κλέιζα και Τεόντοσιτς. Δεν υπολογίζουμε τον Έρτσεγκ που θα δοθεί δανεικός. Ποιος από αυτούς θα μείνει εκτός Ελληνικού πρωταθλήματος; "Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να δούμε πως θα αντιμετωπίσει η ομάδα τις καταστάσεις που θα συναντήσει η ομάδα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ανάλογα και με τους αντιπάλους που θα βρούμε στο δρόμο μας".
Εν συνεχεία ρωτήθηκε αν είναι καλό που η ομάδα θα έχει δύο διαφορετικά ρόστερ σε Α1 και σε Ευρωλίγκα, η αν το γεγονός αυτό δίνει ένα κίνητρο στους ξένους να βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Στην απάντηση του έπλεξε το εγκώμιο του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου. "Ο καθένας μπορεί να πει μια άποψη στο συγκεκριμένο θέμα και η κάθε άποψη να έχει τα υπέρ και τα κατά της. Εμείς, είμαστε μια ομάδα με προέδρους που θέλουν να φέρνουν όσο περισσότερους ποιοτικούς παίκτες γίνεται και αυτό είναι κάτι που δίνει χαρά στον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό επίσης το ότι ο Ολυμπιακός έχει προέδρους που αγαπάνε τόσο πολύ την ομάδα. Εμείς, από την πλευρά μας, θέλουμε να τα παιδιά να είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στους ρόλους που πρέπει, γιατί ένας παίκτης βελτιώνεται διαρκώς όταν προσαρμόζεται στις ανάγκες και τους ρόλους που του ζητούνται. Θεωρώ, ότι σε αυτό το κομμάτι έχουμε κάνει καλή δουλειά από πέρυσι και βελτιωνόμαστε συνέχεια, γιατί τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι με αυτή τη νοοτροπία μπορείς να γίνεις πρωταθλητής. Οι παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα έχουν την ποιότητα που απαιτείται, οπότε πρέπει να δίνουν και το σώμα και το μυαλό τους, για να ανταποκριθούν στην κορυφή που θέλουμε να κατακτήσουμε".

Στον επίλογο του αναφέρθηκε και στο ταξίδι στις ΗΠΑ για τα δύο φιλικά με Σπερς και Καβαλίερς. "Εμείς την ίδια προσπάθεια θα κάνουμε, που θα κάναμε οποιαδήποτε κλήρωση και αν προέκυπτε. Μέσα από αυτά τα δύο παιχνίδια, θέλουμε τα παιδιά να δουν δυσκολίες, να τις διαχειριστούν και τις εμπειρίες που θα αποκτήσουν, να τις χρησιμοποιήσουν στις επίσημες διοργανώσεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: