Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

"Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη"

Ο Ζίκο είχε ζητήσει από τους παίκτες του να παίξουν με ψυχή και καρδιά. Πράγματι αυτοί το έκαναν, αλλά η κούραση τους πρόδωσε και έτσι γνώρισαν την ήττα από την Άρσεναλ.
Ο Βραζιλιάνος τεχνικός μετά το ματς στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα έχανε εύκολα την μπάλα όταν είχε την κατοχή και έδινε την δυνατότητα στην Άρσεναλ να κάνει επιθέσεις. Επιπλέον επισήμανε ότι πρέπει να δουλέψουν στην φυσική κατάσταση.
"Παίζαμε με μία δυνατή ομάδα. Κάναμε ότι μπορούσαμε, αλλά τελικά μας κέρδισε. Χάσαμε πολλές πάσες όταν είχαμε την μπάλα και γι' αυτό η Άρσεναλ έπαιρνε την μπάλα και έκανε ευκαιρίες.
Τις τελευταίες 15 μέρες παίξαμε πέντε παιχνίδια πολύ σημαντικά και είναι φυσιολογικό να έχουμε χάσει δυνάμεις. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ στην φυσική κατάσταση", ήταν τα λόγια του 56χρονου προπονητή.
Για το γεγονός ότι η ομάδα έπαιξε κλειστά είπε:
"Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτή είναι η αξία της Άρσεναλ. Όσες φορές προωθηθήκαμε, η Αρσεναλ βγήκε επικίνδυνα στην κόντρα, αλλάζοντας με τρεις-τέσσερις πάσες. Κάναμε και πολλές λάθος πάσες, με αποτέλεσμα να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα στους αντιπάλους μας".
Όσον αφορά στην απόδοση του Νικοπολίδη τόνισε: "Επαιξε πολύ καλά. Αυτή είναι η δουλειά του. Ο Νικοπολίδης είναι ένας μεγάλος τερματοφύλακας με μεγάλη εμπειρία. Είναι σημαντικό ότι η ομάδα ξέρει ότι έχει ένα σπουδαίο τερματοφύλακα, για να παίζει με αυτοπεποίθηση".
Ο Ζίκο ρωτήθηκε και για το δεύτερο γκολ της Άρσεναλ για το οποίο είπε ότι ήταν οφ σάιντ, ενώ σε ερώτηση αν ο Ολυμπιακός σε δύο μήνες θα μπορεί να νικήσει την αγγλική ομάδα είπε: "Είναι δύσκολη στιγμή γιατί έχουμε τραυματίες ορισμένους πολύ σημαντικούς παίκτες και πολλά συνεχή παιχνίδια. Εγώ θέλω να δώσω κίνητρο στους παίκτες, αλλά σ' ένα διάστημα δύο μηνών πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να παίξουμε καλύτερα.
Η θέση μας στη διοργάνωση είναι καλή, αλλά πρέπει να κερδίσουμε στην έδρα μας για να εδραιωθούμε σ' αυτήν. Έχουμε καλούς παίκτες, όπως ο Μαρέσκα που είναι καταπληκτικός μέσος, ο Γκαλέτι, ένας φοβερός επιθετικός, αλλά και ο Νταρμπισάιρ που τον πιστεύουν πολύ στον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι με την επιστροφή τους θα παίξουμε πολύ καλύτερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: