Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

"Στόχος το φάιναλ φορ στο Παρίσι"

"Ομάδα με μεγάλο "βάθος" στον πάγκο" χαρακτηρίζει στην επίσημη ιστοσελίδα της η Ευρωλίγκα τον Ολυμπιακό. Στο σχετικό αφιέρωμα για τους "ερυθρόλευκους" αναφέρεται επίσης ότι... "η ομάδα του μεγάλου λιμανιού πανηγύρισε το πρώτο και μοναδικό του τίτλο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1997 στη Ρώμη, ενώ το 1999 είχε έρθει τρίτος στο Μόναχο.
Έκτοτε χρειάστηκαν να περάσουν δέκα χρόνια μέχρι να επιστρέψει σε τελική φάση της Ευρωλίγκα, έστω κι αν επέστρεψε από το Βερολίνο με άδεια χέρια.
Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, κανείς στο «λιμάνι» δε θέλει να περιμένει πάλι τόσο πολύ μέχρι οι «ερυθρόλευκοι» να είναι παρόντες σε τελική φάση και «έδειξε» το Παλέ ντε περσί του Παρισιού, όπου θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ".
Τα καλά λόγια συνεχίζονται για τον Ολυμπιακό... "Είναι εύκολο να δει κανείς πως οι "ερυθρόλευκοι" διασκέδασαν την επάνοδό τους στην Ευρωλίγκα πέρυσι, αλλά σκοπεύουν να μείνουν για όσο το δυνατόν περισσότερο.
Με ένα θρύλο, όπως ο Γιαννάκης, στην άκρη ενός πάγκου γεμάτο εμπειρία, δημιουργικότητα και ταλέντο που ξεχειλίζει, είναι αναμενόμενο ο Ολυμπιακός να στοχεύει στο Final Four μέχρι να καταφέρει να κερδίσει τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του".
Η επιβεβαίωση έρχεται από τον ίδιο τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος, μιλώντας στην κάμερα της Ευρωλίγκα, υπογράμμισε πως "ο Ολυμπιακός φέτος, όπως και πέρυσι, έχει στόχο τη δημιουργία μίας πολύ δυνατής ομάδας και θα προσπαθήσουμε κι αυτή τη χρονιά να βρεθούμε στο φάιναλ φορ.
Οι νέοι παίκτες μπορούν να δώσουν στην ομάδα περισσότερη ενέργεια και περισσότερη δύναμη κι ελπίζω οι φίλαθλοι να το ευχαριστηθούν".
Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στον β' όμιλο της Ευρωλίγκα μαζί με τις Παρτιζάν, Ουνικάχα, Εφές Πίλσεν, Λιέτουβος Ρίτας και μία εκ των Ορλεάν, Σαρλερουά, Μπενετόν και Βέντσπιλς, που θα έρθει από τον προκριματικό γύρο, με τον 50χρονο τεχνικό της ομάδος να σημειώνει σχετικά:
"Νομίζω πως θα είναι ένας ενδιαφέρον όμιλος για εμάς. Θα έχουμε, βέβαια, σεβασμό στους αντιπάλους μας. Αν θέλουμε να προκριθούμε πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και επίγνωση πως κάθε παιχνίδι θα είναι δύσκολο".
"Οι φίλαθλοι στην Ευρώπη είδαν πως το ευρωπαϊκό μπάσκετ "ανεβαίνει" και κάθε χρόνο προσέφερε αρκετό πάθος και πολλές καλές στιγμές και εύχομαι να δούμε περισσότερα ενδιαφέροντα παιχνίδια φέτος" ήταν η ευχή του Παναγιώτη Γιαννάκη, που έκλεισε το αφιέρωμα της Ευρωλίγκα στην ομάδα του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: