Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Έπεσαν οι μάσκες με τη διαιτησία

Η ΟΔΚΕ άφησε έξω από τους πίνακες τους τρεις διαιτητές που πέρασαν το όριο των 50 ετών ωστόσο αυτό μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα καθώς οι Ζαβλανός, Κουκουλεκίδης και Πιτσίλκας τίθενται στην διακριτική ευχέρεια του ΕΣΑΚΕ για το αν θα συνεχίσουν να σφυρίζουν ή όχι.
Βάση του ορίου ηλικίας η ΟΔΚΕ είχε την υποχρέωση να μην συμπεριλάβει στις λίστες τους τρεις διεθνείς ρέφερι βάση των κανονισμών της FIBA. Δυστυχώς η ευτυχώς ,όμως, την τελική απόφαση για το πρωτάθλημα της χώρας παίρνει η διοργανώτρια αρχή, δηλαδή ο ΕΣΑΚΕ για το αν θα σφυρίξουν στο εθνικό πρωτάθλημα.
Η ΕΟΚ περιμένει, λοιπόν, από τον ΕΣΑΚΕ να πάρει την οριστική του απόφαση, αφού πρώτα γίνει Δ.Σ. και ψηφίσουν όλες οι ομάδες. Επιπλεόν δίνεται η δυνατότητα στον ΕΣΑΚΕ να αποφασίσει οι συγκεκριμένοι διαιτητές να μην σφυρίζουν τα παιχνίδια της ομάδας που δεν επιθυμεί την παρουσία τους στους πίνακες ή να βρεθεί μία άλλη φόρμουλα, ούτως ώστε οι ρέφερι να συνεχίσουν να παίζουν στην Α2 ή σε μικρότερες κατηγορίες.
Κι αυτό για να μην αποσυρθούν, με δεδομένο ότι επιθυμούν να συνεχίσουν τη διαιτησία. Με βάση ,λοιπόν, τα παραπάνω ο ΕΣΑΚΕ αλλά και οι ομάδες με την ψήφο τους έχουν … το καρπούζι αλλά και το μαχαίρι!
Ήρθε η ώρα να δούμε όλοι αν οι «αρχές» σέβονται και αγαπούν και το μπάσκετ αλλά και εκείνους που επενδύουν σε αυτό…

Δεν υπάρχουν σχόλια: