Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Χρειάζονται μεταγραφές

Σέντερ φορ-"κολόνα" θέλει ο Ζίκο, γι' αριστερό χαφ κάνει λόγο η διοίκηση. Τρεις παίκτες δηλώνει ο προπονητής πως έχει ανάγκη η ομάδα, σιωπή από την ΠΑΕ. Από ακριβές έως απλησίαστες είναι ορισμένες περιπτώσεις παικτών που προτείνει ο βραζιλιάνος (εκτός από την περίπτωση του Αντριάνο, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Φλαμένγκο και αποτελεί ειδική περίπτωση), για "μικρό καλάθι" μιλούν στην Πλατεία Αλεξάνδρας.
Αμέσως μετά τον αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης ήθελε ο "λευκός Πελέ" να γίνει το ραντεβού με τον Σωκράτη Κόκκαλη, στη διακοπή του πρωταθλήματος, εκεί γύρω στις 10-12 Νοεμβρίου θα καθίσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι για να αποφασίσουν για τις μετεγγραφές.Από μία πλευρά, είναι θετικό που δεν παρατηρείται ταύτιση απόψεων. Ενδεχομένως, αυτό να αποδειχθεί στο τέλος προς όφελος της ομάδας. Διότι, όταν έχεις έναν άνθρωπο στον πάγκο του μεγέθους του Ζίκο, διαχειρίζεσαι διαφορετικά κάποιες καταστάσεις. Και ο προπονητής διεκδικεί με τον τρόπο του περισσότερα πράγματα από τη διοίκηση. Το σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να γίνουν οι ενδεδειγμένες κινήσεις. Να καλυφθούν τα κενά με παίκτες αξίας, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην Ευρώπη και να ικανοποιηθεί ο προπονητής.
Ο Κόκκαλης πρέπει να δώσει τα κατάλληλα "εργαλεία" στον Ζίκο, αν θέλει να δει αποτελέσματα. Η ενίσχυση της ομάδας δεν παίρνει άλλη αναβολή. Ο δρόμος για το πρωτάθλημα είναι ακόμα μακρύς και, όπως όλοι στον Ολυμπιακό έχουν αντιληφθεί, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ας κινηθούν αναλόγως, λοιπόν. Επίσης, η ομάδα έχει χρυσή ευκαιρία στην Ευρώπη, να προκριθεί στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και να προχωρήσει ακόμα περισσότερο.
Ο Κόκκαλης οφείλει να δώσει τον Ιανουάριο την ώθηση που χρειάζεται η ομάδα για να ζήσει ο κόσμος μεγάλες στιγμές στο δεύτερο μισό της περιόδου. Παρεμπιπτόντως, οι παίκτες πρέπει να αποκτηθούν το αργότερο μέχρι μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, να έρθουν έγκαιρα στην Ελλάδα, να κάνουν κάποιες προπονήσεις στο Ρέντη και από την 1η Ιανουαρίου να μπορεί να τους χρησιμοποιήσει ο Ζίκο. Όχι, να έρθουν την τελευταία στιγμή, όπως πέρυσι ο Ντάρμπισαϊρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: