Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Νίκη για Όσκαρ στο Περιστέρι

Χωρίς εννέα βασικά στελέχη, ο Ολυμπιακός έδειξε τα καρύδια του πρωταθλητή στο Περιστέρι, κατακτώντας πολύτιμη νίκη με 1-0 επί του Ατρόμητου. Το χρυσό γκολ ο Όσκαρ (81'), με δημιουργό τον μέγα Γκαλέτι.
Το DNA του πρωταθλητή μίλησε και πάλι στο Περιστέρι...
Ο λαβωμένος Ολυμπιακός πήγε στην έδρα του Ατρομήτου, έπαιξε την μπάλα του με μείον εννέα παίκτες, έχασε τις ευκαιρίες του, πέτυχε την γκολάρα του με τον Όσκαρ και πανηγύρισε ένα παλικαρίσιο τρίποντο.
Είναι ένα από αυτά τα παιχνίδια, που κάνουν τις μεγάλες ομάδες να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες και αυτή είναι και η ανωτερότητα του Θρύλου σε σχέση με τους άλλους.
Παρά τα προβλήματα, την κακή ψυχολογία και την δεδομένη δυσκολία του ματς, ο Ολυμπιακός πήρε τους τρεις βαθμούς, διατήρησε το αήττητό του σε εννέα παιχνίδια στη Superleague και παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Πολλά μπράβο στους ερυθρόλευκους, που έδειξαν χαρακτήρα και πολλά μπράβο και στους πιτσιρικάδες, οι οποίοι έπιασαν την ευκαιρία από τα μαλλιά και έδειξαν στον προπονητή τους ότι αξίζουν που βρίσκονται στο συγκρότημα του μεγάλου λιμανιού.
Ο Ζίκο παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-4-1-1, με τον Αντώνη Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια και τους Όλοφ Μέλμπεργκ και Μίχαλ Ζεβλάκοφ στο κέντρο της άμυνας. Ο Τάσος Πάντος ξεκίνησε στο δεξί άκρο, ο Ραούλ Μπράβο στο αριστερό, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Άκης Στολτίδης και Γιώργος Κατσικογιάννης. Στην δεξιά πτέρυγα, δέσποζε η φιγούρα του Λουτσιάνο Γκαλέτι, ενώ αριστερά βρέθηκε ο Άρης Σοϊλέδης.
Ο Όσκαρ ήταν πίσω από το μοναδικό προωθημένο, τον Κώστα Μήτρογλου. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ καλά στο ματς και μόλις στο 2' έχασαν μοναδική ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον συνήθη ύποπτο, Μήτρογλου. Ο "Γερμανός" πήρε την μπάλα στο ύψος της περιοχής, πέρασε τον Αποστολόπουλο, αλλά βρέθηκε αρκετά δεξιά και το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε στην αγκαλιά του Μιχαηλίδη.
Στον Ολυμπιακό χρεώνεται και η επόμενη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 10ο λεπτό, όταν ο Λουτσιάνο Γκαλέτι εκτέλεσε φάουλ, ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά μετά και την κακή έξοδο του πορτιέρο του Ατρομήτου, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Η πρώτη φορά που οι γηπεδούχοι φάνηκαν απειλητικοί, ήταν στο 24' με σουτ του Νεμπεγλέρα έξω από την περιοχή, όμως ο Νικοπολίδης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Εκεί που χρειάστηκε να δείξει την κλάση του, ήταν στο μισάωρο της αναμέτρησης, όταν ο Στολτίδης προσπάθησε να διώξει και έστειλε την μπάλα πάνω στο σώμα του Μέλμπεργκ, αυτή έφτασε στον Τάτο, ο οποίος σούταρε με το αριστερό, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ.
Πέντε λεπτά μετά, η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε μια ακόμη καλή στιγμή, όταν ο Κουτσόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο επερχόμενος Σαρμιέντο έπιασε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη, ο οποίος όμως είχε πέσει στην γωνία του.
Στον Ολυμπιακό διαμαρτυρήθηκαν (μάλλον δικαιολογημένα) στο 38' για το μη καταλογισμό δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Αποστολόπουλο για μαρκάρισμα πάνω στον Όσκαρ που ήταν έτοιμος να πατήσει περιοχή. Ο παίκτης του Ατρομήτου, είχε δει την πρώτη κάρτα από τον Παμπορίδη στο 20' για δυνατό φάουλ πάνω στον Σοϊλέδη. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, που ξεκίνησε με 15λεπτη καθυστέρηση λόγω επεισοδίων μεταξύ των δυο ομάδων και διαβουλεύσεων στη συνέχεια για το τι πρέπει να γίνει, ο Ατρόμητος μπήκε πιο ζωηρά και στο 50' ο Φαβάλι έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή με το δεξί και ο Νικοπολίδης μπλόκαρε.
Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έπαιξαν με ψυχή και έφτασαν δικαιολογημένα στην επίτευξη του γκολ με τον Όσκαρ. Μέχρι τότε όμως, χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες...
Στο 55', οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε θέση αντεπίθεσης, ο Σοϊλέδης πήρε την μπάλα από τον πολύ καλό Όσκαρ, αλλά το αριστερό του σουτ κόντραρε σε πόδι αντιπάλου και έφτασε σχετικά αδύναμα στα χέρια του Μιχαηλίδη. Ένα λεπτό μετά και πάλι ο Όσκαρ βρήκε τον Μήτρογλου μέσα στην περιοχή, αυτός έπιασε το αριστερό σουτ, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Το μίνι "σφυροκόπημα" ολοκληρώθηκε στο 61', όταν ο Όσκαρ έδωσε πολύ όμορφα στο Μήτρογλου στο ημικύκλιο της περιοχής, ο φορ του Ολυμπιακού είδε το Μιχαηλίδη εκτός εστίας, "έσκαψε" την μπάλα, όμως ο τερματοφύλακας της ομάδας του Περιστερίου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 73ο λεπτό, ο Όσκαρ έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στο Μήτρογλου, αλλά και το δικό του σουτ βρήκε πάνω σε σώματα και κατέληξε κόρνερ. Στο 75', οι νταμπλούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία με το Μήτρογλου, ανάλογη με αυτή στις Σέρρες μερικές ημέρες πριν. Ο Γκαλέτι ελίχθηκε από δεξιά, βρήκε τον νεαρό φορ μέσα στη μικρή περιοχή και αυτός... κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ και ενώ ο Μιχαηλίδης ήταν εξουδετερωμένος.
Η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 81' με τον εξαιρετικό στην επανάληψη, Όσκαρ. Ο Γκαλέτι πήρε την μπάλα στα αριστερά, έβγαλε καλοζυγισμένη σέντρα, ο Ισπανός έκανε υπέροχο κοντρόλ με το στήθος και με ψύχραιμο αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, λυτρώνοντας τον Ολυμπιακό, που εδικαιούτο ένα γκολ με την εξαιρετική του εμφάνιση στην επανάληψη. Στο 89', ο Γκαλέτι παραλίγο να πετύχει το γκολ της χρονιάς, το οποίο θα αποτελούσε το κερασάκι στην τούρτα.
Ο Μιχαηλίδης πήγε να το παίξει... Κριστιάνο Ρονάλντο, θέλοντας να σκάψει την μπάλα για συμπαίκτη του, έκανε λάθος όμως και ο Αργεντινός μέσος πήγε με ψαλιδάκι να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στις καθυστερήσεις, ο Περόνε παραλίγο να ισοφαρίσει, όταν έκανε δεξί σουτ από καλή θέση, όμως η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Νικοπολίδη.
Θα ήταν άδικο για τους φιλοξενούμενους να μην έπαιρναν το τρίποντο της νίκης με την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου... Οι ψυχάρες του Ζίκο απέδειξαν για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει από τις άλλες ομάδες. Έπαιζε με μείον εννέα παίκτες, προερχόταν από αποκλεισμό-σοκ στο Κύπελλο, ο αντίπαλος ήταν σε καλή ψυχολική και αγωνιστική κατάσταση, όμως δεν κώλωσε και πήρε αυτό που ήθελε. Πάντα έτσι ήταν ο Ολυμπιακός και αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά του με τις άλλες ομάδες. Εκεί που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καταφέρνει να ξεφεύγει, αποδεικνύοντας το μέταλλο του πρωταθλητή! *Μοναδική παραφωνία του παιχνιδιού, ήταν τα επεισόδια στο φινάλε του ημιχρόνου από τους οπαδούς των δυο ομάδων. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρηση, έγιναν διαβουλεύσεις μεταξύ αστυνομίας, ομάδων και διαιτητικής τετράδας και τελικά το ματς συνεχίστηκε κανονικά, όταν εκτονώθηκε η κατάσταση.
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Τάτος (78' Σφακιανάκης), Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Αποστολόπουλος, Φαβάλι, Σαρμιέντο (82' Περόνε), Μπαζίνσκι, Καραγκούνης (67' Μπρίτο)
Ολυμπιακός (Άρθουρ Αντούνες Κοΐμπρα "Ζίκο"): Νικοπολίδης, Κατσικογιάννης (81' Γιάννης Παπαδόπουλος), Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Στολτίδης, Γκαλέτι, Οσκαρ (90'+3 Γκαλίτσιος), Πάντος, Σοϊλέδης (69' Φετφατζίδης), Μήτρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: