Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

"Ήταν καθοριστικό το γκολ του Μήτρογλου"

Ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο μεγάλος άτυχος του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Πολωνός αμυντικός, λόγω τραυματισμού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα.
- Μίχαλ, έγινε ένα δυνατό και ωραίο παιχνίδι…
"Ξεκινήσαμε πολύ καλά τον αγώνα και τον ελέγχαμε. Βέβαια, δεν μπορούμε να πούμε ότι ήμασταν κυρίαρχοι και στα 90 λεπτά, καθώς και ο Παναθηναϊκός, κυρίως μετά το 20΄ ήταν καλός και είχε κάποιες καλές στιγμές. Σήμερα (σ.σ. χθες) φάνηκε ότι κάναμε την διαφορά, γιατί όταν ο Παναθηναϊκός πίεσε, καταφέραμε και τον περιορίσαμε".
- Που πιστεύεις ότι κρίθηκε ο αγώνας;
"Θεωρώ ότι ήταν πολύτιμο το πρώτο γκολ του Μήτρογλου, κυρίως για την ψυχολογία. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, πετύχαμε το δεύτερο τέρμα και μετά η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε και κρατήσαμε τη νίκη".
- Ειδικά στο τέλος ο Ολυμπιακός έχασε πολλές ευκαιρίες…
"Ναι, στο τέλος είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Όμως, όταν θες κάτι πολύ, μερικές φορές δεν το πετυχαίνεις. Πάντως, σήμερα (σ.σ. χθες) θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνιση και το αποτέλεσμα".
- Είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός βρίσκεται πρώτος στην κορυφή χωρίς… συγκατοίκους. Πιστεύεις ότι μπορεί να μείνει μέχρι το τέλος;
"Μπορούμε να μείνουμε στην κορυφή, καθώς έχουμε τα προσόντα για να το κάνουμε, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, προκειμένου να μην έχουμε προβλήματα και σε άλλα ματς, όπως είχε γίνει και στους αγώνες με τα Γιάννινα και τον Ηρακλή. Το πρωτάθλημα δεν είναι μόνο τα ντέρμπι. Όλα τα ματς είναι πολύτιμα".
- Πόσο σημαντική μπορεί να αποδειχθεί αυτή η νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό;
"Ήταν μεγάλη νίκη γιατί δείξαμε ότι διαθέτουμε μεγάλη ομάδα και γιατί από την αρχή της χρονιάς έχουμε πολλά προβλήματα και ο προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει σε μερικούς παίκτες. Κάθε αγωνιστική είχαμε και διαφορετικά πρόσωπα στην ενδεκάδα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η μεγάλη συνοχή στην ομάδα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε μόνο τον Μήτρογλου στην επίθεση. Πάντως, είμαστε στην κορυφή και θα πρέπει να συνεχίσουμε συγκεντρωμένα για να μην έχουμε προβλήματα στην συνέχεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: