Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

"Εντάξει, δεν πήραμε κανένα τίτλο"

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και πλέον είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, βέβαια, εξήγησε στο wind.com.gr ότι «δεν πρέπει να μεγαλοποιούμε τις νίκες επί του Παναθηναϊκού» και συνάμα μίλησε για τη συνέχεια, αλλά και για τον Τζος Τσίλντρες. Να τι είπε, λοιπόν, στο site της wind.
Η νίκη ήρθε και με διαφορά... Έκανε ο Ολυμπιακός το μεγάλο βήμα για την πρωτιά στην κανονική περίοδο;
Δεν χρειάζεται κάθε φορά που νικάμε τον Παναθηναϊκό να το μεγαλοποιούμε. Εντάξει, κερδίσαμε μια σπουδαία ομάδα, αλλά δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτα. Δεν πήραμε τίτλο με αυτό το αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι σημαντικό για μας που κερδίσαμε και είμαστε μόνοι πρώτοι, αλλά μέχρι εκεί. Είναι νωρίς για να πούμε τι θα γίνει στο τέλος της κανονικής περιόδου, δεν μπορούμε από τώρα να ξέρουμε πού θα κριθεί η πρωτιά. Ίσως να κριθεί στα μεταξύ μας παιχνίδια, ίσως και όχι. Πέρυσι δεν έπαιξε ρόλο η διαφορά για παράδειγμα.
Η μεταμόρφωση σε σχέση με την Πέμπτη που οφείλεται;
Παίξαμε σαν ομάδα. Ο ένας πάτησε πάνω στον άλλο, δεν έπαιζε ο καθένας μόνος του. Είμαστε ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες και μερικές φορές δεν κάνουμε αυτό που πρέπει. Το διαπιστώσαμε και στο Βελιγράδι. Κόντρα στον Παναθηναϊκό ήμασταν ομάδα κι αυτό φάνηκε και στην άμυνα και στην επίθεση.
Ο ομαδικός Ολυμπιακός τι μπορεί να πετύχει;
Πολλά. Το έδειξε στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Πάρα πολλά. Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι να μείνουμε σε αυτή τη νίκη, αλλά να συνεχίσουμε τον ίδιο τρόπο. Αν είμαστε ένα, αν είμαστε μια γροθιά, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Όμως πρέπει εδώ και τώρα να ξεχάσουμε το παιχνίδι της Κυριακής. Έχουμε αγώνα στην Γαλλία και πρέπει να κερδίσουμε. Δεν υπάρχουν περιθώρια ήττας για μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό.
Για την παρουσία του Τζος τι έχεις να πεις;
Μπράβο του. Τι άλλο να πω. Το παιδί δεν μας είχε πει τίποτα εδώ και καιρό και παρότι έχασε τον πατέρα του, έμεινε στην Ελλάδα και έπαιξε. Και όχι μόνο έπαιξε, αλλά ήταν και εξαιρετικός. Μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη με την απόδοσή του. Μας ενέπνευσε και φανέρωσε τα ψυχικά του αποθέματα. Και πάλι μπράβο του, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τι αισθάνομαι για τον Τζος. Όχι μόνο εγώ, αλλά και ολόκληρη η ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: