Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Το κόκκινο γλέντι




Το χθεσινό εορταστικό βράδι στο Καραϊσκάκη αφήνει πολλά περιθώρια για το ρεπορτάζ. Και για τους δύο αντιπάλους, με αυτό του Παναθηναϊκού βέβαια να είναι πιο κρίσιμο γιατί πέραν των δικαιολογιών κάποια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθούν και με την ουσία...
Αυτή όμως είναι ξένη... περιουσία και δεν μας πέφτει λόγος για να ασχοληθούμε. Στον Ολυμπιακό το σημαντικότερο όφελος από την μεγάλη νίκη, εκτός από την αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή, είναι η επιστροφή του καλού κλίματος και της... ευφορίας. Οι ερυθρόλευκοι χρειάζονταν αυτή την... ένεση την δεδομένη στιγμή, καθώς επέστρεψαν εκεί όπου έχουν συνηθίσει, οπότε το άγχος μπορεί να περάσει στο αντίπαλο στρατόπεδο.
Ο Ζίκο κέρδισε πολλούς πόντους, αφού κατάφερε να διαχειριστεί τεράστια προβλήματα και να βγει νικητής στην προπονητική... σκακιέρα. Το να πάρεις στην τελική, ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι με τέτοια άνεση σε γεμίζει αυτοπεποίθηση για την συνέχεια.

Εκτός όμως από τους παίκτες και τον προπονητή τεράστια τα κέρδη είναι και για την διοίκηση αν μάλιστα σε λίγες μέρες ολοκληρωθεί και η πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Το "άντε γεια" του Σωκράτη Κόκκαλη δεν... κόλλαγε στο πρωτάθλημα, γι' αυτό είχε ξεκαθαρίσει νωρίτερα την θέση του λέγοντας ότι έχει δρόμο.

Η κλασική πλέον ερυθρόλευκη... ατάκα είχε να κάνει με τις μεταγραφές. Δεν έδωσε κάποια είδηση είναι η αλήθεια, αλλά και μόνο η αποφυγή των περαιτέρω διευκρινίσεων δείχνει ότι έχουν γνώση οι φύλακες και προετοιμάζουν το έδαφος. Η νίκη δεν μπορεί να... καμουφλάρει τα προβλήματα. Η ενίσχυση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Όταν έχεις δυνατότητες είναι κρίμα να μην παίρνεις και την ανάλογη βοήθεια.

Η χθεσινή νίκη δίνει τον χρόνο να γίνουν όλα όπως πρέπει, την ώρα που στον αιώνιο αντίπαλο θα ψάχνουν για το τι δεν πάει καλά. Και μην ξεχνάμε ότι οι ρόλοι θα αντιστραφούν και το δύσκολο πρόγραμμα του Ολυμπιακού στον 2ο γύρο θα γίνει εύκολο. Οι πράσινοι καλούνται να παίξουν σε Τούμπα, Αλκαζάρ, Βικελίδης, Ξάνθη, Καυτανζόγλειο, Τρίπολη. Θα... αλωνίσουν την επαρχία σε έδρες φωτιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: