Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Τα πιστόλια του Θρύλου

Πολλοί στάθηκαν στα... «πιστόλια» και στα... «πολυβόλα» του Μήτρογλου. Και δικαίως, αφού με δύο γκολ του 21χρονου επιθετικού, η ομάδα κέρδισε τον πολυμετοχικό και σκαρφάλωσε πάλι στην κορυφή.
Μάλλον, το... «αεροβόλο» του Μήτρογλου, θα ήταν εκείνο που ενοχλούσε τον Τζόρβα στο α΄ ημίχρονο. Επίσης, αρκετοί έμειναν (και δικαιολογημένα) στην εκπλητική απόδοση του Ζαϊρί. Ο οποίος έκανε ότι ήθελε τον Σπυρόπουλο, τον Σαριέγκι, τον Βύντρα και όποιον άλλο τολμούσε να τον πλησιάσει. Πόσο δίκαιο είχε ο μεγάλος Σάββας Θεοδωρίδης, όταν έλεγε τον Αύγουστο, πως ο Μαροκινός θα κάνει τη διαφορά. Ο Ζαϊρί, αν πιστέψει λίγο περισσότερο στον εαυτό του και γίνει πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια, τότε θα κάνει πολλές ζημιές. Και μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος χάρη στην έγκαιρη και προσωπική παρέμβαση του Σωκράτη Κόκκαλη, ήρθε στον Πειραιά τζάμπα και, ήδη, έχει βγάλει τα χρήματα που δίδονται για το συμβόλαιό του.Επιπλέον, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναγνώρισαν την προσφορά του Γκαλίτσιου.
Ο λαρισαίος αμυντικός την τελευταία εβδομάδα δικαίωσε τον Ζίκο για την επιμονή του να τον στηρίξει και να του δώσει ευκαιρίες και ο 23χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής έδειξε ότι, αν δουλέψει σωστά και μεθοδικά, θα έχει λαμπρό μέλλον.
Τόσο στην Ολλανδία όσο και απέναντι στον πολυμετοχικό έκανε ένα πολύ καλό και μεστό παιχνίδι, δείχνοντας ψυχή και πάθος. Εμείς, αυτό που επισημαίνουμε είναι πως ο Ολυμπιακός έχει «κερδίσει» τρεις πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πρέπει να προσεχθούν αναλόγως στη συνέχεια. Και λέμε έχει κερδίσει, διότι, αν η ομάδα ήταν πλήρης από τις αρχές της σεζόν, οι Μήτρογλου, Ζαϊρί και Γκαλίτσιος θα ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας! Ναι, όπως το διαβάζετε.Ο «πιστολέρο» και δεινός σκόρερ Μήτρογλου θα ξεκίναγε από την... τρίτη θέση των επιθετικών, πίσω από τον Ντιόγκο των 9 εκατομμυρίων και τον Ντάρμπισαϊρ των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ζαϊρί, πάλι, προοριζόταν για αλλαγή του (περυσινού πρώτου σκόρερ της ομάδας) Λουτσιάνο Γκαλέτι, ενώ, αν είχε αποκτηθεί κλασικός αριστερός μέσος, θα έμενε σίγουρα τον περισσότερο καιρό στον πάγκο.Ο Γκαλίτσιος, αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο από τις αρχές Νοεμβρίου, θα καθόταν στον πάγκο, αφού δεξί μπακ χαφ αγωνιζόταν συνήθως ο έμπειρος Ζεβλάκοφ. Με τις εμφανίσεις όμως την τελευταία εβδομάδα, ο Γκαλίτσιος κέρδισε με το σπαθί του τη θέση βασικού.Γι΄αυτό τονίζουμε πως, ακόμα και μετά τις επιστροφές παικτών οι οποίοι απουσιάζουν λόγω τραυματισμών, ή την ενίσχυση που θα γίνει τον Γενάρη, ο Ζίκο θα πρέπει να προσέξει αυτά τα τρία παιδιά (Μήτρογλου, Ζαϊρί, Γκαλίτσιο), όπως και αρκετούς άλλους, που έχουν δώσει και την ψυχή του για να βρίσκεται εδώ ο Ολυμπιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: