Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Αγώνας δρόμου για δύο

Όλοφ Μέλμπεργκ και Ματ Ντάρμπισιρ θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να βρίσκονται στην διάθεση του Ζίκο για το παιχνίδι με την ΑΕΚ στις 6 Ιανουαρίου (19:00, ΝΕΤ) στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 16η αγωνιστική της Super League.
Μπορεί όλο το "ψωμί" την περίοδο αυτή να βρίσκεται στο κομμάτι των μετεγγραφών, αλλά οι υποχρεώσεις δεν... κάθονται αναπαυτικά, περιμένοντας έναν ολόκληρο μήνα μέχρι να τελειώσει το "παζάρι" των παικτών. Οι πρώτες ημέρες του νέου έτους περιλαμβάνουν ντέρμπι για τον Ολυμπιακό κόντρα στην ΑΕΚ και ας λένε πολλοί "ποια ΑΕΚ μωρέ με τα τόσα προβλήματα".
Αν οι Πειραιώτες αντιμετωπίσουν με ωχαδερφισμό το παιχνίδι με τον Δικέφαλο του Νότου, ποντάροντας στην διοικητική ανυπαρξία του και στην λαίλαπα των σημερινών προβλημάτων του, τότε μπορεί και να το πληρώσει. Κάπως έτσι είχε υποδεχτεί την Ένωση ο Ολυμπιακός πριν μερικά χρόνια στη Ριζούπολη και είχε χάσει το ματς με 0-1 χάρη σε γκολ του Λάκη. Εκείνη την σεζόν, είχε χαθεί και ο τίτλος...
Οι Πειραιώτες επιστρέφουν στις προπονήσεις και κάποιοι θα δώσουν αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμοι. Πρώτος απ' όλους ο Όλοφ Μέλμπεργκ, η παρουσία του οποίου κρίνεται επιβεβλημένη. Άλλωστε, δυο φορές έχει λείψει φέτος σε ελληνικά ματς και η ομάδα είχε ισάριθμες ήττες (από Πανσερραϊκό και Άρη).
Ο Σουηδός αμυντικός, έχει υποστεί διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου στο γόνατο και υπολογιζόταν η επάνοδός του σε περίπου τρεις εβδομάδες. Όταν γίνει το ματς με την ΑΕΚ, θα πλησιάζει το χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί και επειδή είναι και γερό κορμί, ελπίζουν ότι θα μπορέσει να δώσει το παρών. Ο επαγγελματισμός του είναι δεδομένος, άρα και το ότι θα ακολούθησε πιστά το πρόγραμμα του Ζίκο στην 9ημερη άδεια για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τώρα, θα φορτσάρει και εκείνος με τη σειρά του και ίσως προλάβει το παιχνίδι της 6ης Ιανουαρίου στο Φάληρο.
Όσον αφορά τον Ματ Ντάρμπισιρ, βρίσκεται στην Ελλάδα και θα προπονείται κανονικά με την ομάδα. Ο Άγγλος επιθετικός, ο οποίος εν πολλοίς "κέρδισε" το συμβόλαιό του από τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, θέλει σαν τρελός να αγωνιστεί στο ντέρμπι και ίσως τα καταφέρει, καθώς μην ξεχνάμε ότι προέρχεται και από μακρά περίοδο αποθεραπείας και το κορμί του θέλει πολλή δουλειά για να πάρει μπροστά.
Αν δεν είναι 100% έτοιμος κόντρα στο συγκρότημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, τότε θα είναι σίγουρα παρών με τη Λάρισα. Πάντως, το θετικό είναι ότι τα περισσότερα προβλήματα τραυματισμών λύνονται στον Ολυμπιακό και θα είναι αρκετά γεμάτος στην αφετηρία του 2010. Με τις προσθήκες μάλιστα που αναμένεται να υπάρξουν, τότε τα χέρια του Ζίκο θα είναι σαφώς πιο ελεύθερα και θα μπορεί και ο ίδιος να καταρτίζει την 11αδα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς... πειράματα τύπου Ντομί στον χώρο του κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: