Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Που είναι οι μεταγραφές;

Το αρχικό πλάνο έλεγε ότι «οι μεταγραφές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα». Φθάσαμε όμως στην Πρωτοχρονιά, κι ακόμα είμαστε στο... μηδέν. Και σε μία εβδομάδα ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη».
Δηλαδή, για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, η έναρξη των υποχρεώσεων της ομάδας για τον β΄ γύρο του πρωταθλήματος είναι πλέον πολύ κοντά και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επιβάλλεται άμεσα ο Ολυμπιακός να περάσει πάλι στην κορυφή .
Εντάξει, η ενίσχυση της ομάδας δεν αφορά, φυσικά, το παιχνίδι με τους Κιτρινόμαυρους, αλλά στη διοίκηση ήταν πρώτοι εκείνοι που έλεγαν (και σωστά) πως «τον Ιανουάριο είναι βαρύ το πρόγραμμα και θέλουμε να τελειώνουμε νωρίς με τις μεταγραφές, ώστε οι παίκτες στις 31 Δεκεμβρίου να έρθουν στην Αθήνα και ενσωματωθούν στην ομάδα». Για την ώρα, όμως, έχουμε τα εξής: Πρώτον, πρέπει να κάνουμε υπομονή στην περίπτωση του Μπεν Αρφά τουλάχιστον μέχρι το Σαββατοκύριακο και, δεύτερον, το μόνο χειροπιαστό είναι η επικείμενη συμφωνία με τον Λούα Λούα.
Πολύ λίγα πράγματα, δηλαδή, για μία ομάδα που γνώριζε από τον περασμένο Αύγουστο, ποιές ήταν οι ανάγκες της και με τι είδους παίκτες έπρεπε, ήδη, να έχει ενισχυθεί. Και επιπλέον δεν χωρούν δικαιολογίες περί των οικονομικών, διότι ο Σωκράτης Κόκκαλης και ισχυρό συμπαίκτη έχει στο πλάι του, τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και η ομάδα προκρίθηκε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, προσφέροντας τη δυνατότητα να γεμίσουν τα ταμεία της ΠΑΕ με τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ.
Αν η υπόθεση με τον Μπεν Αρφά εξελιχθεί θετικά για την ομάδα, έχει καλώς. Θα πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία του Σωκράτη Κόκκαλη και των συνεργατών του. Αν όμως ναυγήσει η μεταγραφή, υπάρχει από τη διοίκηση Plan B;
Ή θα συμβεί, ότι και το καλοκαίρι, όπου η καθυστέρηση σε διάφορες υποθέσεις αποδείχθηκε μοιραία, με την ομάδα να μένει χωρίς αριστερό χαφ, επειδή αρνήθηκαν οι Μαντσίνι, Κουαρέσμα, Τζιοβάνι Ντος Σάντος και Φερναντίνιο; Από την όλη στάση της διοίκησης το τελευταίο διάστημα, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα πως η εναλλακτική λύση στα χαφ, απέχει κατά πολύ σε ποιότητα και αξία από εκείνη του Μπεν Αρφά.
Γι΄ αυτό τον λόγο έχουν πέσει στην ΠΑΕ πάνω στον διεθνή Γάλλο μεσοεπιθετικό και τον πιέζουν για να έρθει στον Πειραιά. Ελπίζουμε η πίεση να αποδώσει καρπούς και να δικαιωθούν στην ομάδα. Όμως, πολλές φορές η πολύ πίεση φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Καλό θα είναι, λοιπόν, τούτες τις ημέρες, ο Ολυμπιακός να μην «πρεσάρει» άλλο τον Γάλλο. Ό,τι έπρεπε να γίνει μέχρι τώρα, έχει γίνει.
Ας αφήσουν τον Μπεν Αρφά –τώρα που κάνει τις διακοπές του και εξετάζει όλες τις παραμέτρους- να κάνει την επόμενη κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: