Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

"Εκτελεστής" ο Μήτρογλου

Ποδοσφαιριστές της αξίας, της προσωπικότητας, του ταλέντου και του «φονικού» ενστίκτου (στο σκοράρισμα) του διεθνή Έλληνα επιθετικού Κώστα Μήτρογλου δεν υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη.
Άρα, αν πρέπει οπωσδήποτε να γίνει μία κίνηση τον Γενάρη για την απόκτηση σέντερ φορ, θα πρέπει να είναι για παίκτη που θα κάνει πράγματι τη διαφορά.
Είναι τουλάχιστον αστείο, όταν έχεις τον Μήτρογλου, τον παίκτη που έβγαλε ασπροπρόσωπη την ομάδα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, κι ο οποίος θα ταξιδέψει με την Εθνική ομάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, να μιλάς και να διαπραγματεύεσαι (κι αν όχι η ΠΑΕ, ο Ζίκο) για ποδοσφαιριστές τύπου Έλτον Μπραντάο ή Ντέιβιντ.
Ή ακόμα τον ξεζουμισμένο Ζαλαγιέτα. Τον Ιανουάριο παίρνεις παίκτη, που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα, διαφορετικά μένεις σε αυτά που έχεις. Και στο κάτω κάτω θα είναι κρίμα να απαξιώνεις τον Μήτρογλου, τον Ντιόγκο για τον οποίο δόθηκε 9,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και τον Ντάρμπισαϊρ, ο οποίος στοίχισε περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ.Ο Ιανουάριος δεν προσφέρεται για πειράματα, αλλά για σίγουρες λύσεις. Στα μέσα της σεζόν παίρνεις δύο, το πολύ τρεις ποδοσφαιριστές, έτοιμους να μπουν στην ενδεκάδα και να προσφέρουν, έτσι ώστε και να σε βοηθήσουν να εκπληρώσεις τους στόχους σου.
Και φυσικά, οι αλλαγές δεν πρέπει να είναι πολλές, για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν πρέπει να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της ομάδας και, βέβαια, για να μην υπάρχουν πολλές μουρμούρες στα αποδυτήρια.Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, πρέπει να είναι δύο φορές προσεκτικός σε αυτά που του «σερβίρουν».
Ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν εξ΄ αρχής ξεκάθαρος. Και σε ότι αφορά τις επιλογές του Ζίκο στην επίθεση, άφησε ανοιχτό παράθυρο για τον Κεϊρίσον, διότι: πρώτον, είναι ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο η Μπαρτσελόνα δαπάνησε 14 εκατ. ευρώ και μπορεί να έρθει ως δανεικός, άρα δεν χρειάζεται να ξοδευτούν αρκετά χρήματα και, δεύτερον, γιατί έχουν παρακολουθήσει την πορεία του την τελευταία διετία οι σκάουτερ της ομάδας, Νινιάδης και Μπάντοβιτς, οι οποίοι μιλούν με καλά λόγια για την αξία του 21χρονου βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: