Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Στην αφρόκρεμα ο Μπουρούσης

Ελεύθερος δεν είναι, αλλά μέσα στο γήπεδο είναι "ωραίος". Κι όπως γλαφυρά λέει το Αμερικανικό σάιτ "draftexpress" ο Γιάννης Μπουρούσης είναι "ξεκάθαρα στην αφρόκρεμα των Ευρωπαίων ψηλών και είναι ακόμα αρκετά νέος για να πιστεύουμε ότι ακόμα δεν έχει φθάσει στο κορυφή των δυνατοτήτων του, αν σκεφτεί κανείς την καθυστερημένη ανάπτυξη του".
Όλα αυτά αναφέρονται σε σημερινό άρθρο της Αμερικανικής ιστοσελίδας, η οποία έχει ετοιμάσει μια λίστα με 12 Ευρωπαίους παίκτες που είναι υποψήφιοι για το ΝΒΑ. Μια μικρή, αλλά άκρως σημαντική λεπτομέρεια είναι πως ο Μπουρούσης δεν είναι ελεύθερος, όπως οι υπόλοιποι στη λίστα, αλλά στο κομμάτι διευκρινίζονται τα εξής.
"Άφησε ανοιχτό το παράθυρο με ένα άνετο "μπάι-άουτ" στο συμβόλαιο του και με ανάλογες δηλώσεις, κάτι που σημαίνει πως οι ομάδες του ΝΒΑ πρέπει να συνεχίσουν να εξετάζουν το όνομα του, ως μια πολύ σημαντική προσθήκη για το μέλλον".
Αναμφισβήτητα τα σχόλια είναι πολύ κολακευτικά για τον 26χρονο σέντερ και αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε. Το κομμάτι που έχει να κάνει με το "μπάι-άουτ" του πρέπει να το διαγράψουμε, όχι φυσικά γιατί δεν μας αρέσει, αλλά πολύ απλά γιατί δεν έχει σχέση με τη πραγματικότητα. Το "μπάι-άουτ" που έχει βάλει στο συμβόλαιο του ο Ολυμπιακός, είναι πολύ μεγαλύτερο από τα 500.000 δολάρια που επιτρέπεται βάσει των κανονισμών να δώσουν οι ομάδες του ΝΒΑ και μπορεί να χαρακτηρισθεί "άνετο", όπως χαρακτηρίζεται στο κομμάτι.
Μα το κυριότερο είναι πως ο Μπουρούσης αν ήθελε να πάει στο ΝΒΑ θα το είχε κάνει το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν ήταν ελεύθερος και μια εξαιρετική ομάδα, όπως οι Σπερς του έδιναν καλά λεφτά. Τα απέρριψε πολύ απλά γιατί ήθελε να μείνει στο Θρύλο και πιστεύουμε ότι θα εξαντλήσει τη τριετία του νέου συμβολαίου του.
Στον επίλογο τους οι Αμερικανοί προχώρησαν σε μια σύγκριση του παίκτη του Ολυμπιακού, με τον Μαρκ Γκασόλ (αδερφό του Πάου) που τώρα αγωνίζεται στο ΝΒΑ με τους Γκρίζλις. "Βλέποντας την εντυπωσιακή επιτυχία που έχει φέτος ο Γκασόλ στο Μέμφις και συγκρίνοντας τα βιογραφικά τους, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Μπουρούσης μπορεί να γίνει ένας πολύ παραγωγικός παίκτης στο ΝΒΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: