Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

"Στόχος η πρώτη θέση"

Την διασφάλιση του αήττητου της έδρας και την αποφυγή λαθών και απροσεξιών έθεσε ως στόχους ο αρχηγός του Ολυμπιακού Θοδωρής Παπαλουκάς μέσω του προσωπικού του blog... "Λίγο έως πολύ γνωρίζαμε τους αντιπάλους μας στη φάση του “Τοp 16” της Ευρωλίγκα αφού πρόκειται περισσότερο για ορισμό, παρά για κλήρωση και το ζητούμενο για εμάς ήταν να δούμε με ποιο γκρουπ θα διασταυρωθούμε στην προημιτελική φάση.
Κατ’ αρχήν ο όμιλός μας είναι βατός, με την Κάχα Λαμποράλ, την Κίμκι και την Τσιμπόνα. Θα μπορούσαμε να είχαμε πέσει σε πιο δύσκολο όμιλο, αλλά και σε πιο δύσκολο. Το ίδιο βατή θα μπορέσει να είναι και η συνέχεια, αφού θα διασταυρωθούμε με ομάδες από τον όμιλο με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μάλαγα, Ζαλγκίρις και Πρόκομ.
Το πιο σημαντικό και αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε πάση θυσία είναι την έδρα μας και φυσικά την πρώτη θέση στον όμιλο. Δεν είναι ανάγκη να εξηγήσω το ρόλο που παίζει το πλεονέκτημα της έδρας στη φάση των πλέι οφ. Εμείς στην έδρα μας δεν έχουμε χάσει κανέναν αγώνα φέτος στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκα, ούτε φυσικά στο πρωτάθλημα και παρουσιαζόμαστε πάρα πολύ δυνατοί.
Εδώ που φτάσαμε δεν συγχωρούνται τα λάθη και οι απροσεξίες. Χρειάζεται συγκέντρωση και προσήλωση στον μεγάλο στόχο της πρωτιάς στον όμιλο που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο φάιναλ φορ. Οπου μπορούμε θα πρέπει να κυνηγήσουμε και τη διαφορά, για να είμαστε προετοιμασμένοι και για το ενδεχόμενο της ισοβαθμίας.
Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε με πόσες νίκες θα είμαστε πρώτοι και δεν έχει σημασία. Θα πετύχουμε όσες χρειάζεται για την κορυφή. Ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς και να μην έχουμε απρόοπτα γιατί τώρα ουσιαστικά η σεζόν μπαίνει στην τελική της ευθεία και κρίνονται οι τίτλοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: