Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Πήγαν για τουρισμό στη Γκντίνια


Με ένα απίστευτο καλάθι του Λόγκαν στα τελευταία έντεκα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης η Πρόκομ κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση του Ολυμπιακού με 81-78 και να μείνει ζωντανή στη σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκα. Ο πειραϊκός σύλλογος, που είχε απαράδεκτη εικόνα στο πρώτο ημίχρονο και προσπάθησε να συμμαζέψει τα πράγματα στην επανάληψη, έχει μια ακόμη ευκαιρία, σε δύο ημέρες στο ίδιο γήπεδο, για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Παρίσι.
Σε άλλο γήπεδο ήταν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη στο πρώτο ημίχρονο. Χωρίς πάθος στο παιχνίδι τους, υπέπεσαν σε ουκ ολίγα λάθη στην άμυνα, ενώ έχασαν και τη μάχη στη ρακέτα αφού έδιναν το δικαίωμα στους αντιπάλους τους να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους. Όσο για το σκοράρισμα; Από τη στιγμή που δεν είχαν το ριμπάουντ, δεν μπορούσαν να βγάλουν κι αιφνιδιασμό. Μοιραία οδηγούνταν σε οργανωμένες επιθέσεις.
Ο Τζος Τσίλντρες ήταν εκείνος που προσπάθησε κάπως να συμμαζέψει τα πράγματα στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έδωσε ενέργεια στον Ολυμπιακό με την είσοδό του στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Μίλος Τεόντοσιτς, από την πλευρά του, έβαλε μερικά σουτ αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά…
Ο πειραϊκός σύλλογος προηγήθηκε με 2-0 στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και 5-4 στο δεύτερο λεπτό, αλλά στη συνέχεια άρχισε να χάνει την επαφή με τον αντίπαλό της καθότι οι… γκάφες διαδέχονταν η μια την άλλη. Ο Λόγκαν με τον Γιούιν έκαναν περίπατο στη ρακέτα, ο Γιάγκλα χαστούκιζε τη μπάλα κι εκείνη έμπαινε στο καλάθι, ο Λαπέτα έκανε φόλοου κάρφωμα. Γενικώς μπροστά σε αυτόν τον Ολυμπιακό η Πρόκομ έμοιαζε με τους Λέικερς…
Το δεύτερο δεκάλεπτο έμοιαζε με… Βατερλώ για τους "ερυθρόλευκους". Έβαζαν καλάθι κάθε δύο ή τρία λεπτά και η άμυνα "έμπαζε" από παντού. Έτσι, λοιπόν, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 38-23 στο 16ο λεπτό. Ο Νίκολα Βούισιτς με δύο συνεχόμενα καλάθια μείωσε σε 38-27, αλλά μέχρι εκεί… Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Πρόκομ να προηγείται 45-33.
Κάτι φάνηκε να αλλάζει για τον Ολυμπιακό στα πρώτα πέντε λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Γιάννης Μπουρούσης (πέτυχε πέντε πόντους μαζεμένους) ανέλαβε δράση και με τη συνδρομή του Νίκολα Βούϊσιτς βοήθησαν την ομάδα τους να "ροκανίσει" τη διαφορά στους τρεις πόντους (50-47 στο 25ο λεπτό). Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι, όμως, άρχισαν τον… βομβαρδισμό από τα 6,25 με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί η διαφορά στους δέκα πόντους. Με το τρίποντο του Σκούνι Πεν, η περίοδος έκλεισε 64-57.
Ο Ολυμπιακός έφθασε και πάλι σε απόσταση βολής στο 35ο λεπτό (71-66), αλλά είχε προβλήματα στην άμυνα που εκμεταλλεύθηκαν ο Γουντς με τον Λόγκαν κι ανέβασαν πάλι τη διαφορά στους δέκα (76-66). Οι φιλοξενούμενοι έπαιξε το τελευταίο τους χαρτί μετά το 37ο λεπτό με τα συνεχόμενα γκολ φάουλ του Τσίλντρες. Μάλιστα, ο Κλέιζα με τρίποντο στα 34 δεύτερα μείωσε σε 78-76. Όμως, ο Λόγκαν είχε την απάντηση. έστω κι αν στην προσπάθειά του υπάρχουν υποψίες για μεταφορά της μπάλας.
Τα δεκάλεπτα: 22-18, 45-33, 64-57, 81-78
ΠΡΟΚΟΜ: Σέβεριν 3 (1), Χάρινγκτον 4, Λόγκαν 15 (1), Γιάγκλα 10 (2), Λαπέτα 4, Βάρντα 7, Γουντς 18 (3), Μπάρελ, Γιούιν 18 (4), Χρίσανιουκ 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαλουκάς 7 (1), Πεν 3 (1), Τσίλντρες 20 (1), Βούισιτς 13, Μπουρούσης 7 (1), Χαλπερίν, Κλέιζα 9 (1), Μαυροκεφαλίδης 2, Τεόντοσιτς 12 (2), Σχορτσιανίτης 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια: