Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Αλλάζει τακτική στα συμβόλαια

Η φετινή αγωνιστική παρουσία των Ντουντού και Ντιόγκο έβαλαν σε σκέψεις τους επιτελείς του Ολυμπιακού, σχετικά με τα συμβόλαια που θα πρέπει να συνάπτει (στο εξής) η ΠΑΕ με τους ποδοσφαιριστές. Η άποψη που επικρατεί πλέον στην Πλατεία Αλεξάνδρας είναι, ότι ναι μεν να ικανοποιούνται οικονομικά οι παίκτες, αλλά, παράλληλα, να καλύπτεται και η εταιρία.
Έτσι, στις νέες συμφωνίες και στα νέα συμβόλαια που θα δούμε να υπογράφονται αρχής γενομένης από το καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός θα κρατήσει άλλη στάση. Θα υπάρχουν στα συμβόλαια πολλοί... «αστερίσκοι», για το όριο συμμετοχών, για την αφαίρεση των μπόνους, αλλά και για περικοπές των πριμ, σε περίπτωση που ο ποδοσφαιριστής παραβεί κάποιους κανόνες.
Διότι, στην ΠΑΕ θεωρούν πως δεν είναι δυνατό να πληρώνουν όλο το συμβόλαιο ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος παίζει τη... μισή σεζόν. Επιδεινώνοντας τον τραυματισμό του, όπως για παράδειγμα ο Ντουντού, παίρνοντας μέρος σε ένα φιλικό ματς, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει τον προπονητή και τη διοίκηση.
Γιατί, δεν είναι μόνο ότι (καλο)πληρώνει η ΠΑΕ τον παίκτη, αλλά το σημαντικότερο ότι δεν παίρνει η ομάδα αυτά που πρέπει αγωνιστικά από τον ποδοσφαιριστή.
Ο Ολυμπιακός πήρε φέτος ελάχιστα από τον Ντουντού, τον Ντιόγκο, ακόμη και από τον Ντάτολο. Η υπόθεση του Γκαλέτι είναι εντελώς διαφορετική και έχει να κάνει με σοβαρό θέμα υγείας. Ο Ολυμπιακός ενήργησε -ως όφειλε- πολύ σωστά, τόσο στην περίπτωση του Αργεντινού όσο και πέρυσι με την περιπέτεια υγείας του Ντάρκο Κοβάσεβιτς.
Ο Ντουντού, λοιπόν, έχει αγωνιστεί στα 16 από τα 27 παιχνίδια στο Πρωτάθλημα, έχασε και τα δύο κρίσιμα ματς με τη Μπορντό στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά πότε θα επιστρέψει στους αγώνες.
Επίσης, ο Ντιόγκο έχει μόλις 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, κι έπαιξε ελάχιστα φέτος στην Ευρώπη.
Ο Ντάτολο, ο δανεισμός του οποίου κόστισε περίπου 1,1 εκατ. ευρώ (μαζί με τα χρήματα που θα εισπράξει ο ποδοσφαιριστής), έχει πάρει μέρος σε 8 αγώνες –κι όχι όλα 90λεπτα- σε Πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ και το μάξιμουμ που μπορεί να φθάσει είναι (μαζί με τα play off) τις 17 συμμετοχές. Δηλαδή, ο Αργεντινός θα κοστίσει στον Ολυμπιακό μίνιμουμ 65.000 ευρώ το παιχνίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: