Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Πρώτος σκόρερ με... εννέα γκολ!

Για πρώτη φορά μετά το 1980, ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Ο Κώστας Μήτρογλου σημείωσε εννέα τέρματα, όσο και ο Μάικ Γαλάκος στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Αν μη τι άλλο, φανερώνει πολλά για την ερυθρόλευκη επίθεση της φετινής περιόδου.
Μπορεί στο ποδόσφαιρο τα νούμερα να μην παίζουν μπάλα, αλλά είναι πολλές ενδεικτικά για το επιτυχημένο ή αποτυχημένο τελικό αποτέλεσμα. Μια ομάδα φύσει επιθετική, όπως παραδοσιακά είναι ο Ολυμπιακός, σημείωσε φέτος μόλις 47 γκολ, γεγονός που σίγουρα μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να έχει στους φίλους της ομάδας, ενώ φανερώνει τους λόγους που έμεινε μακριά από το πρωτάθλημα.
Την ίδια στιγμή, σημειώθηκε και ένα δεύτερο... κατόρθωμα, το οποίο είχε 30 χρόνια να κάνει την εμφάνισή του. Ποιό είναι αυτό; Μα φυσικά το γεγονός ότι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας έμεινε στα εννέα γκολ (!). Την ώρα που ο Τζιμπρίλ Σισέ πέτυχε 23 τέρματα και αναδείχτηκε κορυφαίος στράικερ της Super League, ο Ολυμπιακός είχε για πρώτο βιολί του τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε καν να φτάσει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων.
Βέβαια, ο διεθνής Έλληνας επιθετικός πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν φέτος και βοήθησε τα μέγιστα τους ερυθρόλευκους, ερχόμενος από τα αζήτητα του καλοκαιριού. Όμως, αυτό δεν περιποιεί τιμή την ίδια την ομάδα του Πειραιά, που δε νοείται να έχει πρώτο σκόρερ της κάποιον που δεν μπορεί να φτάσει καν τα δέκα τέρματα. Με έξι ακολούθησε ο Ντάρμπισιρ, ο οποίος όμως έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν και πάλι καλά που έφτασε αυτό τον αριθμό, ενώ τα δυο τέρματα του Λουίς Ντιόγκο είναι... ανέκδοτο για έναν παίκτη, που κόστισε πριν δυο καλοκαίρια κοντά στα 10 εκ. ευρώ.
Την προηγούμενη φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο, ήταν στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα της σεζόν 1979-80, όταν ο Μάικ Γαλάκος πέτυχε εννέα γκολ, αλλά οι Πειραιώτες κατέκτησαν τον τίτλο. Το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ ήταν την τραγικη περίοδο 1987-88, όταν ο Μουστακίδης πέτυχε δέκα γκολ, ενώ στο προηγούμενο χαμένο πρωτάθλημα το 2004 ο "μάγος" Τζιοβάνι τελείωσε με 21 τέρματα. Πέρυσι, πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Λουτσιάνο Γκαλέτι και πρόπερσι ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: