Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Πρώτα προπονητής, μετά παίκτες

Στον Ολυμπιακό δε βιάζονται για να πληρώσουν τα αγωνιστικά κενά. Ή τέλος πάντων βιάζονται αλλά περισσότερο επείγονται για το θέμα του προπονητή.
Η διοίκηση του Ολυμπιακού θέλει να προσλάβει πρώτα τον τεχνικό που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας για τα επόμενα χρόνια κι ύστερα μετά από δικές του εισηγήσεις να δρομολογηθεί η απόκτηση ποδοσφαιριστών.
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι οι όποιες προτάσεις από μάνατζερ, εξετάζονται μεν, δεν προχωρούν δε… Απλά καταχωρούνται και θα τεθούν στη διάθεση του νέου προπονητή. Εκείνος είναι που θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι έχοντας φυσικά υπόψη του το μπάτζετ της ομάδας.
Άλλωστε, στις συζητήσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες με τον ή τους υποψήφιους προπονητές, το θέμα του προϋπολογισμού θα είναι στην κορυφή της ατζέντας. Με λίγα λόγια, όποιος αναλάβει, ο Βαλβέρδε ή άλλος, θα ξέρει από την πρώτη μέρα το ύψος του μπάτζετ που θα έχει προς διαχείριση.
Ποιες θέσεις θεωρεί η διοίκηση ότι πρέπει να καλυφθούν; Χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις μεταγραφές στη θέση των χαφ κι ακόμη επιθετικός και -ίσως- δύο τερματοφύλακες! Αυτό δε σημαίνει ότι προγραμματίζονται επτά μεταγραφές! Πρόθεση της διοίκησης είναι επιτέλους να αξιοποιηθούν τα νέα ταλέντα του συλλόγου.
Γι' αυτό και η διάθεση του νέου τεχνικού για δουλειά θα είναι ένα από τα βασικά κριτήρια για την πρόσληψη. Οι φιλοδοξίες λοιπόν είναι προαπαιτούμενο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα δεχτεί να γίνει σκαλοπάτι στην καριέρα του επόμενου προπονητή. Ακόμη και στην περίπτωση του Βαλβέρδε, οι… παλιές απαιτήσεις περί όρων στο συμβόλαιο που θα του επέτρεπαν να φύγει για την Ισπανία όποτε ήθελε, δεν υπάρχουν και δε θα γίνονταν αποδεκτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: