Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ο Μεγάλος Γαύρος


Ιβάν ο Τρομερός και ο…. Ολυμπιακός. Ο Ιβάν Μίλκοβιτς βρέθηκε στη ζώνη του λυκόφωτος μετά τη λήξη του τέταρτου τελικού μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που χάρισε το 24ο πρωτάθλημα στην ιστορία των "ερυθρόλευκων". Σαν σάρκα από τη σάρκα τους, ο Ιβάν Μίλκοβιτς σκαρφάλωσε στις εξέδρες του "Μελίνα Μερκούρη", καίγοντας κηροζίνη, με την αδρεναλίνη σε υψηλό επίπεδο και πανηγύρισε σαν ένας από αυτούς. Σαν να γεννήθηκε μέσα στο κλαμπ Ολυμπιακός, σαν γαύρος αυθεντικός, κόκκινο αίμα σε μία κατακόκκινη καρδιά.
Ο Μίλκοβιτς δεν χρειάστηκε να δείξει κάτι άλλο από το μυώδες κορμί του, για να πειστεί και ο πλέον δύσπιστος για το "δέσιμό" του με την ομάδα του Πειραιά. Πήγε πάνω και άρχισε να χοροπηδάει σαν τρελός, κατέβηκε τρέχοντας κάτω και στήθηκε μπροστά τους, για να τους καμαρώσει περισσότερο απ' ό,τι εκείνοι αυτόν. Δεν χρειάστηκε πολλά, ήταν, ήδη, η φλόγα που τροφοδοτούσε το "ερυθρόλευκο" σπίρτο, που μεταμορφώθηκε σε βεγγαλικό. Το "Ιβάν αλάνι για πάντα στο Λιμάνι" δόνησε την ατμόσφαιρα, όλο και πιο δυνατά, όλο και πιο δυνατά, τα ντεσιμπέλ αυξάνονταν και ο Μίλκοβιτς ένιωθε να μεταφέρεται στη διάσταση που ζουν οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι.
Ο Μίλκοβιτς είναι Γαύρος, με το "γ" να είναι κεφαλαίο, bold και υπογραμμισμένο, δηλώνει Γαύρος και θέλει να συνεχίσει να φορά τη φανέλα που του δίνει ακόμα περισσότερα απ' ό,τι της δίνει εκείνος. Όσον αφορά στην άδεια για τις δηλώσεις, ο Μίλκοβιτς δεν αστειεύθηκε καθόλου: "Κανείς δεν δίνει άδεια στον Ιβάν για να μιλήσει ή να μη μιλήσει". Κι αν δεν πει κουβέντες, μπορεί να μιλήσει με τα χέρια τανάλιες, που θα έπρεπε να έχει… νόμιμη άδεια οπλοφορίας για να τα κουβαλάει και η καρδιά του, που ένα μεγάλο κομμάτι της ανήκει στον Ολυμπιακό. Τον Γαύρο, που τον βάφτισε για πάντα έτσι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: