Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Χάνεται ο Μπεβερλι...

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού έχουν δικαίωμα μέχρι τις 15 Ιουλίου να ενημερώσουν πως δεν θα εξασκήσουν το δικαίωμα παραμονής τους και θα επιστρέψουν στο ΝΒΑ. Ασφαλώς οι απαντήσεις των Τσίλντρες και Κλέιζα είναι οι πιο σημαντικές, αλλά και του Πατ Μπέβερλι έχει τη δική της σημασία, καθώς καταλαμβάνει μια (πολύτιμη) θέση ξένου.
Ολα δείχνουν, λοιπόν, πως ο Αμερικανός γκαρντ δεν θα συνεχίσει για δεύτερο χρόνο στο Πειραιά, καθώς θα δοκιμάσει την τύχη του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου με τους Χιτ.
Ως τώρα βρισκόταν στο σπίτι του στο Σικάγο κι από αύριο θα μετακομίσει στο Μαϊάμι για να ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα του Ερικ Σπόελστρα. Παράλληλα, ο Μπέβερλι έχει αποφασίσει να πάρει μέρος στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του για την επόμενη περίοδο.
Ο λόγος είναι πως βάσει των κανονισμών της FIBA απαγορεύεται παίκτης που έχει συμβόλαιο με ευρωπαϊκή ομάδα να αγωνιστεί σε σάμερ λιγκ. Μέχρι τώρα ο Μπέβερλι δεν είχε πάει στο Μαϊάμι, γιατί ήθελε να σκεφτεί καλά αν θα αφήσει το εγγυημένο συμβόλαιο των «ερυθρόλευκων» μπροστά στην πρόκληση της συμμετοχής στο NBA. Απ’ ό,τι φαίνεται, θα ακολουθήσει το δεύτερο δρόμο και μέσα στις πρώτες μέρες του Ιουλίου θα ενημερώσει την ομάδα του Πειραιά για τις προθέσεις του.
Παρέα με Σόφο
Ο Μπέβερλι στο Λας Βέγκας είναι πιθανό να έχει για παρέα τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ο 25χρονος σέντερ θα αναχωρήσει την Τετάρτη για το Λος Αντζελες, όπου θα παραμείνει τουλάχιστον ως τις 9 Ιουλίου. Από την πρώτη του επόμενου μήνα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους Κλίπερς, οι οποίοι έδειξαν πως τον υπολογίζουν για αναπληρωματικό τους σέντερ, καθώς στο ντραφτ κανείς από τους τρεις παίκτες που επέλεξαν δεν αγωνίζεται στη συγκεκριμένη θέση.
Αν μέχρι τις 9 Ιουλίου έχει υπογράψει συμβόλαιο, τότε θα πάει στο Λας Βέγκας για να παίξει στο σάμερ λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: