Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Στόχος η διάρκεια

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, Εβαλντ Λίνεν, δεν έκρυψε ποτέ το θαυμασμό του για το ταλέντο του Κώστα Μήτρογλου και επανειλημμένα έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό επιθετικό της ομάδας του λιμανιού.
Ο διεθνής στράικερ των Πειραιωτών ξεκίνησε «λογαριασμό» στο προχθεσινό φιλικό της ελληνικής ομάδας με την Κάουφ Μπόρεν σημειώνοντας πέντε γκολ και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του παίκτη, άσχετα με το αν η δυναμικότητα της γερμανικής ομάδας ήταν πολύ χαμηλή.
Στον Ολυμπιακό περιμένουν πολλά από τον Μήτρογλου τη νέα σεζόν και το σίγουρο είναι πως ο νεαρός στράικερ έχει τα προσόντα να εξελιχθεί σε «μπόμπερ». Πέρυσι η σεζόν ξεκίνησε πολύ καλά για τον «Γερμανό», ωστόσο μέσα στη χρονιά ο Μήτρογλου έκανε «κοιλιά». Είχε βέβαια εκλάμψεις σε σημαντικά ματς, όπως για παράδειγμα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και στο εκτός έδρας ματς με την Μπορντό όπου πέτυχε το γκολ της ομάδας του, ωστόσο υπήρχαν και πολλά παιχνίδια στα οποία δεν μπόρεσε ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού.
Το μεγάλο ζητούμενο λοιπόν για τον νεαρό άσο της πειραϊκής ομάδας είναι η διάρκεια, ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο το ταλέντο που διαθέτει. Να δείξει μεγαλύτερη ωριμότητα από αυτήν που είχε την περασμένη σεζόν όταν αρκετές κινήσεις του συζητήθηκαν πολύ και δεν ήταν οι πρέπουσες και αν πετύχει αυτά που προαναφέραμε τότε δύσκολα θα βγαίνει απ' την ενδεκάδα.
Για να γίνουν όμως όλα αυτά χρειάζεται πολλή δουλειά από τον παίκτη και αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Λίνεν. Ο Μήτρογλου επέστρεψε από τις καλοκαιρινές διακοπές έχοντας παραπανίσια κιλά και αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να το προσέξει ο νεαρός επιθετικός. Γι' αυτό άλλωστε τώρα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια στις προπονήσεις και ζορίζεται προκειμένου να «βγάλει» το πρόγραμμα.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ, καθώς υπολείπεται φυσικής κατάστασης των περισσότερων συμπαικτών του. Το είπε αυτό και ο Λίνεν ο οποίος γνωρίζει καλά ότι ο Μήτρογλου πρέπει να δουλέψει πολύ για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Ολα πάντως είναι στα χέρια του νεαρού άσου και η κατάσταση δείχνει ιδανική για τον παίκτη. Εχει έναν προπονητή που τον πιστεύει πολύ, το ταλέντο του είναι αναμφισβήτητο και αυτό που απομένει είναι να δουλέψει σωστά στις προπονήσεις.
Οχι βέβαια μόνο στην προετοιμασία, αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν προκειμένου να αποκτήσει σταθερότητα στην απόδοσή του. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τα γκολ του Μήτρογλου, όπως βέβαια και των άλλων επιθετικών του και σίγουρα το γεγονός ότι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του λιμανιού την περσινή σεζόν είχε μονοψήφιο αριθμό γκολ είναι κάτι που στοίχισε ακριβά στο σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: