Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Από τον Ντέταρι στον Ριέρα

Ήταν από τις πιο ηχηρές αφίξεις ξένων παικτών που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Άλμπερτ Ριέρα γνώρισε την αποθέωση στο Ελ. Βενιζέλος.Οι 2.000 και πλέον φίλοι του Ολυμπιακού που υποδέχτηκαν τον Αλμπερτ Ριέρα το απόγευμα της Πέμπτης στο Ελ. Βενιζέλος θύμισαν αναμφισβήτητα στιγμές του παρελθόντος όταν οπαδοί των ερυθρολεύκων υποδέχονταν ως ήρωες τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας τους.
Από τον Λάγιος Ντέταρι στα τέλη της δεκαετίας του '80 μέχρι τον Ριβάλντο και από τον Όλεγκ Προτάσοφ μέχρι τον Ζιοβάνι και τώρα τον Ριέρα, οι μεταγραφές αεροδρομίου, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην ερυθρόλευκη βίβλο.
Λάγιος Ντέταρι
Ο Λάγιος Ντέταρι αποτελεί το καλοκαίρι του 1988 την πλέον κορυφαία μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού και οι οπαδοί της ομάδας παραληρούν. Στο αεροδρόμιο του Ελληνικού συγκεντρώνονται χιλιάδες φίλαθλοι για να υποδεχτούν τον Ούγγρο άσο ενώ στο Δημαρχείο Πειραιά στήνεται ξέφρενο γλέντι από 20.000 φίλους της ομάδας που περιμένουν καρτερικά το νέο μεταγραφικό απόκτημα να βγει στο μπαλκόνι για να τους χαιρετήσει.
Όλεγκ Προτάσοφ
Ανάλογες στιγμές έζησε και ο Όλεγκ Προτάσοφ ο οποίος δύο σεζόν αργότερα (καλοκαίρι 1990) αποτελεί τη νέα μεταγραφική "βόμβα" του Ολυμπιακού. Ο εκ των κορυφαίων επιθετικών της εποχής μόλις έχει συμφωνήσει με την ερυθρόλευκη διοίκηση και φτάνει στην Αθήνα όπου τον υποδέχονται θερμά οι οπαδοί της ομάδας.
Ζλάτκο Ζάχοβιτς - Ζιοβάνι
Φτάνουμε στα τέλη της δεκαετίας του '90 (καλοκαίρι του 1999) για να υπάρξει και πάλι παραλήρημα στις τάξεις των ερυθρόλευκων φιλάθλων για μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Ο Σωκράτης Κόκκαλης φέρνει στο λιμάνι -με διαφορά μίας ημέρας- τους Ζλάτκο Ζάχοβιτς και Ζιοβάνι και οι οπαδοί της ομάδας βρίσκουν και πάλι αφορμή για να υποδεχτούν με τιμές ήρωα κάποιον ποδοσφαιριστή.
Ριβάλντο
Το καλοκαίρι του 2004, ο Ριβάλντο, ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ στη χώρα μας, έρχεται σε συμφωνία με τον Σωκράτη Κόκκαλη και μετά τη Μπαρτσελόνα και τη Μίλαν, αποφασίζει να φορέσει τη φανέλα και του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος σούπερσταρ θα αποτελέσει τον πρώτο ποδοσφαιριστή που κατακλύζει το Ελ. Βενιζέλος από κόσμο προκειμένου να τον υποδεχτεί.
Λουτσιάνο Γκαλέτι
Η τελευταία μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού προ του Ριέρα, ήταν αυτή του Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος αφήνει τα κόκκινα της Ατλέτικο Μαδρίτης γι αυτά του Ολυμπιακού. Το σκηνικό, παρόμοιο με τις προηγούμενες περιπτώσεις με τον Αργεντινό άσο να γνωρίζει την αποθέωση με την άφιξη του στο Ελ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: