Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Πρόκριση στο Τελ Αβιβ

Ο Ολυμπιακός δεν καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι με την Μακάμπι, κάτι που ήταν το ζητούμενο, όμως τουλάχιστον πήρε τη νίκη με 2-1 που του δίνει το μικρό προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού της επόμενης Πέμπτης στο Τελ Αβιβ. Οι ερυθρόλευκοι μάλιστα βρέθηκαν να χάνουν με ένα πέναλτι-φάντασμα από το 17' και χρειάστηκαν την αποβολή παίκτη των φιλοξενούμενων για να βρουν τη λύση, με τον Ζαϊρί να ισοφαρίζει και τον Ρόμενταλ να δίνει τη νίκη. Ουσιαστικά η δίκαιη αποβολή αλλά και η απόδοση του Ζαϊρί άλλαξαν την κατάσταση υπέρ του Ολυμπιακού. Στο πρώτο ημίχρονο η κατάσταση ήταν απογοητευτική.
Οπως και να έχει η Μακάμπι αποδείχθηκε σκληρός αντίπαλος και σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τους ερυθρόλευκους μέσα στο Ισραήλ. Εκεί ο Λίνεν θα υπολογίζει στον Ιμπαγάσα, ο οποίος έπαιξε για ένα 10λεπτο στο Καραϊσκάκη και ίσως στον Ριέρα.
Ο Λίνεν ξεκίνησε το παιχνίδι με επιθετικό τον Ντάρμπισιρ και τον Ντιόγκο πίσω του. Στο κέντρο Ντουντού και Μαρέσκα, αριστερά ο Μιραλάς, δεξιά ο Ρόμενταλ. Στην άμυνα, Μέλμπεργκ και Μοδέστο, αριστερά ο Χολέμπας και δεξιά ο Γκαλίτσιος. Κάτω από τα δοκάρια ο Αντώνης Νικοπολίδης.
Πρώτη ενέργεια στο παιχνίδι ένα σουτ του Μιραλάς στο 6' υπό πίεση, η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 11' ο Ντιόγκο επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κατέληξε εύκολα στα χέρια του Στράουμπερ.Στο 17' ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι για την Μακάμπι σε ακούσιο χέρι του Γκαλίτσιου εξ επαφής! Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μεντούγιανιν, εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ για τους ισραηλινούς.
Στο 23' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μεντούγιανιν δεν αιφνιδίασε το Νικοπολίδη ο οποίος μπλόκαρε με ευκολία.
Στο 30' συρτή σέντρα του Μιραλάς για το Ντιόγκο ο οποίος από το ύψος του πέναλτι δεν γύρισε το σώμα του και το σουτ που έπιασε έφυγε απελπιστικά ψηλά άουτ.
Στο 32' σουτ του Σιντιμπέ έφυγε εκτός εστίας του Νικοπολίδη.
Στο 37' άστοχη έξοδος του Νικοπολίδη, ο Νιβάλντο πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε ψηλά.
Στο 44' ο Ολυμπιακός έχασε την καλύτερη ευκαιρία του για να ισοφαρήσει όταν ο Μιραλάς εκτέλεσε φάουλ, ο Μέλμπεργκ έβγαλε την κεφαλιά πάσα για τον Ντουντού, ο οποίος επιχείρησε με τη μία να νικήσει τον τερματοφύλακα της Μακάμπι, οι ισραηλινοί έδιωξαν όμως σε κόρνερ.
Ακριβώς στο 45' η Μακάμπι σε αντεπίθεση είχε δοκάρι με τον Γιτζχάκι.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ντιόγκο έπιασε κεφαλιά όμως η μπάλα πήγε πάνω στον Στράουμπερ.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Ολυμπιακό αφού τραυματίστηκε ο Μιραλάς και αποχώρησε. Την θέση του στο 50' πήρε ο Ζαϊρί.
Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό χάθηκε στο 56'. Ο Ζαϊρί έβγαλε μπαλιά τρύπα για τον Ντάρμπισιρ, ο Αγγλος προσπάθησε να κρεμάσει τον Στράουμπερ όμως έστειλε την μπάλα άουτ, από θέση όπου θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο.
Στο 59' καλό σουτ του Ντουντού έφυγε άουτ.
Στο 60' ο Μπάνινγκ έκανε αντικανονικό μαρκάρισμα στο Ντιόγκο με αποτέλεσμα να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήσει την Μακάμπι με 10 για το επόμενο μισάωρο.
Στο 61' φάουλ του Ζαϊρί, ο Μοδέστο έπιασε γυριστή κεφαλιά, η μπάλα όμως έφυγε άουτ.
Στο 65' σουτ του Μήτρογλου εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε πόδια και έφτασε εύκολα στην αγκαλιά του Στράουμπερ.
Την λύση έδωσε για τον Ολυμπιακό ο Ζαϊρί στο 67'. Με ένα εκπληκτικό βολέ εκτός περιοχής, με την πλάτη γυρισμένη αρχικά, ο Ζαϊρί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στράουμπερ ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο 69' σουτ του Μαρέσκα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Μακάμπι.
Στο 70' σκάψιμο της μπάλας από τον Μαρέσκα, ο Μήτρογλου είχε πίεση και δεν έπιασε την κεφαλιά με δύναμη.
Στο 71' ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε ανατροπή του Μοδέστο, όπου όμως ο παίκτης της Μακάμπι βρήκε και την μπάλα. Στο 72' σουτ του Ντουντού έφυγε άουτ.
Στο 73΄ο Ρόμενταλ με την πρώτη του συμμετοχή πέτυχε το γκολ που έδωσε το προδάσιμα στον Ολυμπιακό. Σέντρα του Χολέμπας, η μπάλα πέρασε από τον Μήτρογλου, ήρθε όμως από πίσω ο Δανός να νικήσει τον Στράουμπερ και να κάνει το 2-1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Μοδέστο, Χολέμπας, Γκαλίτσιος, Ντουντού, Μαρέσκα, Μιραλάς (50' Ζαϊρί λ.τρ.), Ρόμενταλ (82' Ιμπαγάσα), Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ (58' Μήτρογλου).
ΜΑΚΑΜΠΙ: Στράουμπερ, Σαμπάν, Μπάνινγκ, Νιβάλντο, Μεντούγιανιν (82' Μπουσάκλο), Γιτζχάκι, Ζιβ, Γκάφνι, Σιντιμπέ, Κολαούτι (63' Γεϊνί), Στρουλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: