Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Άμυνα που τσακίζει κόκκαλα!

Με άμυνα από.. μπετόν, ο φετινός Ολυμπιακός ξεχωρίζει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη... Ο πρωτοπόρος της φετινής Super League έχει δεχτεί μόλις τρία τέρματα σε έξι αγώνες στο πρωτάθλημα και μάλιστα τα δυο ήταν σε ένα ματς και συγκεκριμένα στην πρεμιέρα, όπου έχασε με 2-1 από τον Ηρακλή. Έκτοτε, μόνο ο Ολυμπιακός Βόλου παραβίασε την εστία των Πειραιωτών, που παράλληλα έχουν και την καλύτερη επίθεση με 13 τέρματα. Έτσι, πως να μην είναι μόνος πρώτος στην βαθμολογία...
Αυτό δεν περνάει φυσικά απαρατήρητο από τους ξένους και γίνεται αναφορά στην άμυνα του Θρύλου από την ισπανική Marca, σε ρεπορτάζ της αναφορικά με την εξαιρετική άμυνα φέτος της Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοσέ Μουρίνιο. Στην Πριμέρα Ντιβισιόν και έπειτα από επτά αγώνες, η "βασίλισσα" έχει δεχτεί τρία τέρματα, ενώ δεν έχει παραβιαστεί η εστία της στο Champions League σε τρεις αγώνες (άρα μέσο όρο 0,3 τέρματα ανά αγώνα). Η Τσέλσι έχει την καλύτερη άμυνα, με 0,27 γκολ ανά ματς, ενώ ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση με τους Μαδριλένους, κάτι που φανερώνει ότι η ομάδα του Πειραιά έχει δουλέψει πολύ καλά στον συγκεκριμένο τομέα από το καλοκαίρι.
Άλλες ομάδες με εκπληκτική άμυνα φέτος είναι η Πόρτο, η Ντόρτμουντ, η Ίντερ και οι Ρέιντζερς της Γλασκώβης. Αν μη τι άλλο, η αμυντική γραμμή του Θρύλου είναι "μπετόν αρμέ" φέτος και ως γνωστόν οι άμυνες δίνουν τους τίτλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: