Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Το... διπλό στη Ρώμη

Συνδεδεμένη με μία πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία είναι η αυριανή ημερομηνία για τον Ολυμπιακό! Πριν από τρία ακριβώς χρόνια ο Θρύλος ως άλλος … Ιούλιος Καίσαρας «έκαιγε» την Ρώμη και έθετε τις βάσεις για την δικαιότατη πρόκρισή του στην φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ!
Στις 28 Νοεμβρίου του 2007 στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή θριάμβευσε μέσα στο «Ολίμπικο» της Λάτσιο με 2-1έκανε για ακόμη μία φορά υπερήφανους τους πολυάριθμους πιστούς του οπαδούς!
Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι ισοβαθμούσαν με την ιταλική ομάδα χρειάζονταν πάση θυσία την νίκη, ώστε να πάρουν το επάνω χέρι για την πρόκρισή τους στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης σ’ ένα όμιλο – φωτιά, όπου επίσης μετείχαν οι Ρεάλ Μαδρίτης και Βέρντερ Βρέμης.
Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή, οι οποίοι στις 3 Οκτωβρίου του 2007 είχαν γράψει ιστορία πετυχαίνοντας το πρώτο «διπλό» του Θρύλου στο Τσάμπιονς Λιγκ με το 1-3 στην Βρέμη, μπήκαν αφιονισμένοι και έχοντας την συμπαράσταση 10.000 τρελαμένων οπαδών τους, που είχαν μετατρέψει το «Ολίμπικο» σε Καραϊσκάκη περιόρισαν σε παθητικό ρόλο την Λάτσιο του Ντέλιο Ρόσι.
Η αδικία της χρονιάς!
Οι γηπεδούχοι έχοντας και την … συμπαράσταση του προκλητικού διαιτητή Χάουαρντ Γουέμπ, προηγήθηκαν στο 30’ με τον Γκόραν Πάντεφ. Ένα γκολ, το οποίο δεν θα έπρεπε να μετρήσει ποτέ αφού όταν ο Ρόκι γύρισε την μπάλα προς τον σκόρερ της Λάτσιο, η μπάλα είχε περάσει μισό τουλάχιστον μέτρο την νοητή γραμμή του άουτ! Κι όμως αυτό το γκολ μέτρησε…
Άμεση «απάντηση» από τον Γκαλέτι!
Ο Θρύλος έδειξε χαρακτήρα πολύ μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας. Παρά τη τεράστια αδικία, που … έπνιγε τους «ερυθρόλευκους» από το αντικανονικό γκολ του Πάντεφ, οι παίκτες του Τάκη Λεμονή δεν πτοήθηκαν και στο 35’ έφτασαν στην ισοφάριση με ψύχραιμο σουτ του Λουτσιάνο Γκαλέτι από το ύψος της μεγάλης περιοχής προϊόν έξυπνης ασίστ του Ιεροκλή Στολτίδη.
Έδωσε την νίκη ο Ντάρκο!
Η μεγάλη ανατροπή ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό στο 64’. Ο Ιεροκλής Στολτίδης με μαγική μπαλιά 30 μέτρων βρήκε μόνος του τον Τζόρτζεβιτς στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και ο αρχηγός του Θρύλου αφού προχώρησε κάμποσα μέτρα πάσαρε την κατάλληλη στιγμή για τον επερχόμενο Κοβάσεβιτς, ο οποίος με κοντινή προβολή τιμώρησε την … παλιά του ομάδα και χάρισε στον Ολυμπιακό μία πολύ σπουδαία νίκη!
Το τελευταίο σφύριγμα του Γουέμπ βρήκε τους 10.000 οπαδούς του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους αυτό το τεράστιο διπλό» μέσα στην Ρώμη και τον Τάκη Λεμονή εκστασιασμένο να πετάει το σακάκι του στην εξέδρα, όπου ήταν ο κύριος πυρήνας των οπαδών του Θρύλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: