Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

«Πολυθεσίτης» ο Μοντέστο

Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό ως στόπερ, αλλά ο Φρανσουά Μοντέστο μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιηθεί σε τρεις διαφορετικές θέσεις από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.
Δεν ήταν από τους παίκτες που… γέμισαν το μάτι όταν ήρθαν στον Πειραιά. Ηταν, όμως, η πρώτη μεταγραφή της νέας διοίκησης του Ολυμπιακού.
Ο λόγος για τον Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος θα λείψει από το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ηρακλή λόγω της τιμωρίας του. Ο Γάλλος αποκτήθηκε ως στόπερ, αλλά εξελίσσεται σε έναν παίκτη που μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε άλλες θέσεις.
Μέχρι τώρα ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μονακό έχει χρησιμοποιηθεί σε τρεις διαφορετικές θέσεις από τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Τέσσερις φορές έχει αγωνιστεί ως στόπερ, τρεις στο πλάι του Αβραάμ Παπαδόπουλου και μία στου Ολοφ Μέλμπεργκ.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Μοντέστο είναι δεξί μπακ, ενώ και ο ίδιος μέσα στο γήπεδο έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία όποτε αγωνίστηκε εκεί.Στα δύο τελευταία παιχνίδια, όμως, ο "Τσινγκούρι" χρησιμοποίησε τον Γάλλο σε μία εντελώς διαφορετική θέση. Στο ματς με την Λάρισα τον έβαλε στο 84ο λεπτό και αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ κάτι που προκάλεσε έκπληξη. Στον αγώνα κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης ο 46χρονος τεχνικός έβαλε στην αρχική ενδεκάδα τον Μοντέστο και πάλι, όμως, ως αμυντικό χαφ. Κατά γενική ομολογία τα πήγε πολύ καλά και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα και από άλλες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: