Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Άλωσε την Πυλαία ο Θρύλος


Αυτός ο Ολυμπιακός δεν καταλαβαίνει ούτε από γεμάτα γήπεδα, ούτε από άδεια. Επικράτησε του ΠΑΟΚ σε ημιτελικό-παρωδία του Κυπέλλου με 79-60 σε ένα ματς που διήρκησε συνολικά τέσσερις ώρες και δέκα λεπτά και διεκόπη για δύο ώρες και 20 λεπτά, επειδή οι τρεις διαιτητές δεν είχαν το σθένος να διακόψουν τον αγώνα την ώρα που 200 οπαδοί του Δικεφάλου δεν έφευγαν από το γήπεδο παρά τη διαταγή εκκένωσης. Στον τελικό (μετά τον επαναληπτικό) με τον Παναθηναϊκό.
Όλα ξεκίνησαν ενώ ο ΠΑΟΚ έτρεχε σερί 8-0 στην τρίτη περίοδο κατεβάζοντας τη διαφορά στους δέκα πόντους, οι οπαδοί του φρόντισαν σωστό να πετάξουν κάθε λογής αντικείμενα προς τον αγωνιστικό χώρο. Ένα από αυτά βρήκε πάνω από το μάτι τον διαιτητή Χριστοδούλου, που αποχώρησε για τα αποδυτήρια ζητώντας την εκκένωση του γηπέδου για να συνεχιστεί το ματς. Όλα αυτά έγιναν στις 20.15.
Όμως περίπου 300 φίλοι του ΠΑΟΚ δεν έφευγαν με τίποτα από το γήπεδο παρ’ ότι επιστρατεύτηκαν παίκτες, προπονητές, πρόεδρος και μέλη της διοίκησης για να τους μεταπείσουν. Οι διαιτητές όμως έδειξαν απίστευτη υπομονή και μόνο δεν… ικέτεψαν να φύγουν οι οπαδοί αντί για να διακόψουν το ματς όπως προβλέπει ο κανονισμός και να τιμωρήσουν τον ΠΑΟΚ. Αποδείχτηκαν ανακόλουθοι των κανονισμών αλλά και των ίδιων των αποφάσεών τους αφού στις 21.45 μετέφεραν στον προπονητή του ΠΑΟΚ, Σούλη Μαρκόπουλο ότι αν δεν φύγουν σε 10 λεπτά, το ματς θα διακοπεί οριστικά.
Ούτε αυτό έκαναν όμως αφού χρειάστηκε να περάσουν 45 λεπτά για να φύγουν οι περισσότεροι ή να μετακομίσουν στο τελευταίο διάζωμα. Ετσι στις 22.30 βγήκαν οι διαιτητές μαζί με τους παίκτες των δύο ομάδων για να κάνουν ένα υποτυπώδες ζέσταμα και να ολοκληρώσουν το ματς-παρωδία.
Είναι προφανές ότι όλοι έκαναν τα στραβά μάτια για να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ όπως του άξιζε. Δεν ξέρουμε αν ο Ολυμπιακός συνηγόρησε σε αυτό και δεν κράτησε πιο σκληρή στάση, όμως εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα για άλλη μια φορά οι γκρίζοι και όλο το σύστημα που διοικεί το μπάσκετ. Ένα αγώνας που διήρκηση περισσότερο από τέσσερις ώρες επειδή δεν βρέθηκε ένας υπεύυθνος να πάρει μια σοβαρή και λογική απόφαση. Και έτσι όλα καλά και ωραία στις 22.43 το ματς αρχισε και πάλι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: