Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Φορτσάρει για Φορτούνη

Ο Κώστας Φορτούνης είναι η εγχώρια μεταγραφική προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να μπολιάσουν με ελληνικό αίμα το ρόστερ τους και φαίνεται πως η αρχή θα γίνει με ένα «δικό τους» παιδί.
Ο μεσοεπιθετικός του Αστέρα Τρίπολης είναι συν τοις άλλοις, μία πολύ έξυπνη κίνηση, αφού είναι ένας ποδοσφαιριστής που προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου και αυτό δίνει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στους πρωταθλητές Ελλάδας, ενόψει του μέτρου «6+5» που θα εφαρμόσει ο Μισέλ Πλατινί.
Με τον Φορτούνη στις τάξεις του, ο Ολυμπιακός θα έχει έναν γηγενή και από τα σπλάχνα της ομάδας παίκτη για να προσθέσει στους ήδη υπάρχοντες (Φετφατζίδης, Νίκος Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης) και να συνθέσει την τετράδα που απαιτεί αυτήν την περίοδο η UEFA (και ο Ελευθερόπουλος μπορεί να δηλωθεί ως τέτοιος).
Ο Φορτούνης είναι ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος από την ελληνική αγορά, κάτι που άλλωστε είχε ουσιαστικά τονίσει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης μερικούς μήνες πριν. Τον Ιανουάριο και στην εκδήλωση της ΕΠΣ Πειραιά συγκεκριμένα, όταν και είχε δηλώσει πως «Σύντομα θα είναι κοντά μας ο Κώστας Φορτούνης».
Σημαντικό «όπλο» του Ολυμπιακού στην προσπάθεια του να… επαναπατρίσει τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό, είναι φυσικά και το γεγονός πως ο Αστέρας Τρίπολης θα αγωνίζεται στην Β’ Εθνική την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και οι άνθρωποί του δύσκολα θα πουν «όχι» σε μία καλή πρόταση, που μπορεί να φέρει ρευστό στα ταμεία τους.
Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Φορτούνης είναι ουσιαστικά μία επένδυση για το μέλλον, αφού είναι μόλις 18 ετών και έχει καταφέρει ήδη να δείξει το ταλέντο του στο υψηλότερο επίπεδο, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον και ομάδων του εξωτερικού. Αν μάλιστα ντυθεί… εκ νέου στα ερυθρόλευκα, θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει και υπό τις οδηγίες των ανθρώπων του συλλόγου σε άλλο πλέον επίπεδο και να φτάσει το 100% των δυνατοτήτων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: