Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Δεν θα αφήσουν την ομάδα ξεκρέμαστη

Έφυγαν, αλλά ο Ολυμπιακός δεν ξέρει πού πήγε. Γιατί το 2004 ο Κόκκαλης αποχώρησε από την ΚΑΕ, αλλά τουλάχιστον μάθαμε ότι οι μετοχές κατέληξαν στον Ερασιτέχνη.
Αλήθεια, υπάρχει επόμενη μέρα για το μπάσκετ; Και ποιος την καθορίζει; Θα δοθούν οι μετοχές στον Ερασιτέχνη κι από εκεί θα αναζητηθεί αγοραστής; Θα αναλάβουν οι ίδιοι οι Αγγελόπουλοι την μεταβίβαση; Ή μήπως θα κρατήσουν τις μετοχές και θα δώσουν το μάνατζμεντ;
Το ιδανικό θα ήταν να βρεθεί μια λύση, ώστε και οι Αγγελόπουλοι να μείνουν στον Ολυμπιακό, αλλά την ίδια στιγμή να φύγουν. Όχι α λα Φιλίππου στην ΑΕΚ, γιατί η ομάδα θα καταλήξει στην Α2. Αλλά να βρουν άνθρωπο της εμπιστοσύνης τους και να κάνει τη δουλειά, με λιγότερα χρήματα.
Άλλωστε η κατάσταση είχε ξεφύγει και πολλοί νόμιζαν ότι οι Αγγελόπουλοι θα πληρώνουν αιώνια. Ουδείς σεβάστηκε μια τόσο μεγάλη οικογένεια και το ίδιο το μπάσκετ έδιωξε τον Παναγιώτη και τον Γιώργο από την ομάδα. Και εντός και εκτός Ολυμπιακού. Δυστυχώς.
Από τη στιγμή που θέλουν να φύγουν, κανείς δεν πρέπει να τους κρατήσει με το ζόρι. Έχουν τους λόγους τους. Από την άλλη, αν αφήσουν την ομάδα δίχως να έχει στον ήλιο μοίρα, θα γραφτούν με μαύρα γράμματα στην ιστορία. Κι αυτό σίγουρα δεν θα το κάνουν. Δεν θέλουν να εκδικηθούν κανέναν, πονάνε τον Ολυμπιακό και το έχουν αποδείξει.
Αυτό το τελευταίο δίνει μια νότα αισιοδοξίας. Όχι για το άμεσο μέλλον, αλλά σε βάθος χρόνου. Ίσως πρέπει να περάσει αυτό το καλοκαίρι και να ηρεμήσουν όλοι. Να σκεφτούν πώς έχουν τα πράγματα και να πάψουν να κάνουν τα ίδια λάθη. Θεσμικοί παράγοντες, προπονητές, αθλητές, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι.
Και ο Κόκκαλης επέστρεψε μετά από λίγο καιρό και τελικά παρέδωσε την ομάδα σε καλά χέρια. Οι Αγγελόπουλοι δεν πρέπει να την αφήσουν στο έλεός της και λογικά δεν θα κάνουν. Κι αν ποτέ γυρίσουν στο μπάσκετ, θα το κάνουν γιατί ο αθλητισμός στην Ελλάδα θα έχει καθαρίσει. Γιατί τώρα η βρώμα δεν αντέχεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: