Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

«Ίδια εμφάνιση, αλλά με νίκη»

Το ματς στο Λονδίνο απέδειξε την ανοδική πορεία του Ολυμπιακού και τις υψηλές δυνατότητές του, όμως το έργο του στο Τσάμπιονς Λιγκ δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο μετά τη δεύτερη ήττα, με τους «ερυθρόλευκους» να τα παίζουν όλα για όλα με την Ντόρτμουντ στο Καραϊσκάκη. Με την εμφάνιση του «Emirates» σίγουρα μπορούν να πάρουν το τρίποντο, όμως μέχρι τότε θα κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και αυτός που δεν πρόκειται να περιμένει είναι ο ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφοντας από το Λονδίνο είναι λογικό να είχαν στο μυαλό τους το ματς και στο πώς έχασαν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν αποτέλεσμα που θα τους άλλαζε κατά πολύ τα δεδομένα στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως πλέον μπροστά τους υπάρχει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου εκεί δεν αρκεί απλά μια πολύ καλή εμφάνιση όπως προχθές.
Είναι απαραίτητη η νίκη και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά παίκτες και προπονητής, με τον τελευταίο να καταστρώνει ήδη τα πλάνα του για το σχήμα που θα παρατάξει. Ο στόχος βεβαίως είναι να συνεχίσει τις πολύ καλές εμφανίσεις σε συνδυασμό όμως με την κατάκτηση των τριών βαθμών που μάλιστα θα τον φέρουν ισόβαθμό με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία και θα έχει δύο ματς περισσότερα.
Η επιθετικότητα και η εξαιρετική οργάνωση παιχνιδιού που είχε ο Ολυμπιακός με την Αρσεναλ είναι το ζητούμενο και την Κυριακή το βράδυ κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τον Βαλβέρδε να μην ετοιμάζει ιδιαίτερες αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Μπορεί να συμπληρώνει τρία ματς σε οκτώ μέρες ο Ολυμπιακός την Κυριακή, όμως ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί πως οι παίκτες του μπορούν να αντεπεξέλθουν στηριζόμενος σε ένα σχήμα που κατά πολύ θα είναι αυτό που είδαμε στο Λονδίνο.
Μία από τις αλλαγές, ίσως και η μοναδική, που αναμένεται να κάνει ο Βαλβέρδε είναι αυτή του Παπαδόπουλου αντί του Μαρκάνο. Ο Ισπανός ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στο Λονδίνο και για αυτό είναι πολύ πιθανό να δούμε και πάλι μετά από τρία παιχνίδια το δίδυμο Παπαδόπουλου - Μέλμπεργκ στο κέντρο της άμυνας. Τοροσίδης και Χόλεμπας είναι τα φαβορί για τα δύο άκρα και ο Κοστάντσο κάτω από τα γκολπόστ.
Στον άξονα Ορμπάιθ και Φέισα και πάλι με τον Ιμπαγάσα στον ίδιο ρόλο και τους Μιραλάς, Φουστέρ να κινούνται στις πτέρυγες, την ώρα που ο Τζιμπούρ θα πάρει θέση στο «κεφάλι» της επίθεσης. Βεβαίως ο Βαλβέρδε είναι πιθανό να δοκιμάσει σήμερα ή αύριο κάποιο σχήμα στου Ρέντη, όμως το σίγουρο είναι ότι το προπονητικό πρόγραμμα θα είναι ιδιαίτερα χαλαρό

Δεν υπάρχουν σχόλια: