Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τα πλάνα του Παυλίδη

Η Μπλάνκα Γκιλ, λοιπόν, θα πιάσει Λιμάνι οσονούπω και ο Ολυμπιακός γίνεται το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει το LEN Trophy. Το πρωτάθλημα; Ας το αφήσει κάποιος αυτό καλύτερα. Η σειρά των τελικών με τον ΝΟ Βουλιαγμένης είναι, πάντα, μία άλλη ιστορία, απρόβλεπτη και ίσως πιο δύσκολη από σειρά αγώνων σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στην κλίμακα της έντασης, του πάθους και της ανατροπής. Αυτό για το οποίο δεν τίθεται ζήτημα, είναι ότι οι δύο ομάδες θα βρίσκονται στους τελικούς. Αλλά τούτο είναι κάτι που θα συνέβαινε είτε ερχόταν η Γκιλ ή όχι. Δεν αποκλείεται, και το τρόπαιο του LEN Trophy. Απλώς, τώρα ενδεχομένως να έρθει ευκολότερα.
Ο Ολυμπιακός του Χάρη Παυλίδη, που σκοπεύει να φτιάξει μία ομάδα που κρατάει στον χρόνο, έχει ταυτότητα στον τρόπο που λειτουργεί, είτε μέσω των οδηγιών του προπονητή, ή σε ό,τι αφορά τη σχέση των παικτριών έξω από το νερό. Κυρίως, στην απορρόφηση των ξένων παικτριών λες και είναι γηγενείς. Οι πολίστριες του Ολυμπιακού κατορθώνουν πολύ σύντομα να κάνουν τις πολίστριες που έρχονται ακόμα και από την άλλη άκρη του κόσμου να νιώθουν τη χαρά ότι παίζουν στην Ελλάδα. Η Κάμι Κρεγκ, ακόμα, που ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ, Άνταμ Κρικόριαν έκανε συνεχώς παρεμβάσεις σε μία εποχή ασφυκτική για την ομάδα, που σκεπαζόταν με δανεικές ηλεκτρικές κουβέρτες για να μην κρυώσει, έφυγε από την Ελλάδα στα τέλη του Απρίλη στενοχωρημένη που δεν θα κατάφερνε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στους τελικούς του πρωταθλήματος.
Η Σουν Γιατίνγκ ακόμα και τώρα (είναι βέβαιο ότι) φωνάζει εαυτόν «Σοφία», η Ίφκε Φαν Μπέλκουμ και η Γιασμίν Σμιτ έκλαιγαν όταν η εθνική ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Σανγκάης και σήκωσαν δίκην Καίσαρα τη Σταυρούλα Αντωνάκου στα αποδυτήρια, ακόμα και εκείνες που έμειναν ένα μόλις χρόνο, όπως η Αγκνές Βαλκάι, η Βερόνικα Μπαρτούνκοβα, μνημονεύουν τη θητεία τους στον Ολυμπιακό ως μία υπέροχη εποχή.
Δεν μπορείς, ωστόσο, ποτέ να είσαι σίγουρος, όπως συμβαίνει και στον αθλητισμό. «Η Μπλάνκα μας μοιάζει στο ταμπεραμέντο, αλλά δεν ξέρεις ποτέ. Μπορεί να μην της αρέσουν οι συνθήκες εδώ, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι», ισχυρίστηκε η Άλκηστη Αβραμίδου, ενώ η φουνταριστός του ΝΟ Βουλιαγμένης, Αλεξάνδρα Ασημάκη, είναι πολύ πιο αισιόδοξη: «Στον Ολυμπιακό ταιριάζει περισσότερο απ’ ό,τι η Φαν Μπέλκουμ». Καμία αντίρρηση.
Το βέβαιο είναι, όπως ομολόγησε το 23χρονο αντίπαλο δέος που εξασκείται επιμελώς στο ανοικτό κολυμβητήριο του Λαιμού, ότι «η Γκιλ είναι επιπέδου Φαν Μπέλκουμ». Στα 28 της, είναι σε μία καλή ηλικία, χαρούμενη που θα παίξει στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός της ψάχνει σπίτι και αναμένει τον ερχομό της. Οι ιθύνοντες της ομάδας πόλο Γυναικών προσπαθούν, μάλιστα, να κανονίσουν ένα τουρνουά στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», στο οποίο θα παίξει, κατά πάσα πιθανότητα, και ο ΝΟ Βουλιαγμένης και, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα γίνει στα μέσα του Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: