Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Σαφάρι Ολυμπιακού για τον «άσο»

Η κατάσταση με τα συνεχόμενα λάθη και τις απογοητευτικές εμφανίσεις του Φράνκο Κοστάντσο έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς ο Αργεντινός τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» δείχνει πως δεν μπορεί να υπερασπιστεί την εστία των πρωταθλητών...Αποκορύφωμα ήταν τα παιδαριώδη λάθη (ειδικά στη φάση του πρώτου γκολ) που έκανε ο Κοστάντσο στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και η νέα απογοητευτική του παρουσία οδηγεί τους ιθύνοντες της πειραϊκής ομάδας στην απόφαση να προχωρήσουν σε μεταγραφή τερματοφύλακα, στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου...Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έκρυβε τη δυσαρέσκειά του για την εικόνα που παρουσίασε ο Αργεντινός και πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» έχει αποφασίσει για τη μεταγραφή γκολκίπερ. Η σχετική εντολή έχει δοθεί στους στενούς του συνεργάτες προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση τον Γενάρη, αν και κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο. Ωστόσο όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να ψαχτεί για πορτιέρε καθώς το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο.
Πρώτος στόχος ο Σηφάκης
Σε ό,τι αφορά πάντως τον πρώτο στόχο του Ολυμπιακού για το καλοκαίρι, αυτός δεν είναι άλλος από τον Μιχάλη Σηφάκη του Αρη, ο οποίος δεν αγωνίζεται τώρα με την ομάδα του, καθώς έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση που θα τον κρατήσει εκτός γηπέδων μέχρι τον Φεβρουάριο. Το συμβόλαιο του Σηφάκη με τους «κιτρινόμαυρους» λήγει το καλοκαίρι και είναι πολύ πιθανό οι Πειραιώτες να θελήσουν να συμφωνήσουν με τον διεθνή τερματοφύλακα από τον Γενάρη, ώστε να «μετακομίσει» το καλοκαίρι στον Πειραιά. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι πρωταθλητές ήθελαν τον διεθνή τερματοφύλακα το περασμένο καλοκαίρι, αλλά οι οικονομικές απαιτήσεις που είχε προβάλει ο Αρης ήταν απαγορευτικές για την υλοποίηση της μεταγραφής.
Μια από τις επιλογές που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι να μπουν στη διαδικασία δανεισμού ενός γκολκίπερ από το ελληνικό πρωτάθλημα, με την περίπτωση του Ρόι Κάρολ του ΟΦΗ να μην περνά απαρατήρητη. Ισως να είναι όνομα που θα «παίξει» δυνατά τον Γενάρη για τον Ολυμπιακό, αλλά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις. Βέβαια εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι ενδέχεται να υπάρξει και κάποια πρόταση από πλευράς του προπονητή, προφανώς με τερματοφύλακα από την Ισπανία.
Η λύση του Γκσπούρνινγκ
Μια από τις περιπτώσεις τερματοφυλάκων που ενδέχεται να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο είναι και ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ της Ξάνθης. Ο πανύψηλος γκολκίπερ της θρακιώτικης ομάδας μένει ελεύθερος τον Ιανουάριο και δεν αποκλείεται οι πρωταθλητές να μιλήσουν μαζί του για μια συμφωνία μέχρι το τέλος της σεζόν με προοπτική ανανέωσης. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας έχει δεχθεί πρόταση να συνεχίσει την καριέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασίσει.
Τελευταία ευκαιρία στον Κοστάντσο
Η απάντηση που έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ, αναφορικά με το αν σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή γκολκίπερ στην ομάδα του, φανερώνει πως ο Φράνκο Κοστάντσο θα παίξει και στο αυριανό ματς με αντίπαλο την Ντόρτμουντ. Ο Ισπανός κόουτς των Πειραιωτών επιλέγει λοιπόν να τον χρησιμοποιήσει και εναντίον της γερμανικής ομάδας, κυρίως λόγω του ότι ο Μπάλαζ Μέγερι δεν έχει την πείρα για να παίξει σ' ένα τόσο καθοριστικό ματς, όπως είναι αυτό απέναντι στην Ντόρτμουντ. Ο αυριανός αγώνας στο «Βεστφάλεν» είναι ίσως και η τελευταία ευκαιρία για να δείξει διαφορετικό πρόσωπο ο Αργεντινός τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων», καθώς όλα δείχνουν πως αυτή τη φορά αν ο Κοστάντσο συνεχίσει να προβληματίζει, ο Βαλβέρδε θα πάρει την απόφαση να αντικαταστήσει τον Αργεντινό, δίνοντας την ευκαιρία στον Μέγερι ή τον Δασκαλάκη. Από την εμφάνιση λοιπόν του πρώην τερματοφύλακα της Βασιλείας στο παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ θα φανεί αν ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο ματς πρωταθλήματος απέναντι στον Αρη με γκολκίπερ τον νεαρό Ούγγρο ή τον Δασκαλάκη.
Η ουσία πάντως για τους Πειραιώτες είναι πως υπάρχει πολύ μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Κοστάντσο, καθώς όλοι βλέπουν ότι ο 31χρονος πορτιέρε αδυνατεί να υπερασπιστεί με επιτυχία τα δοκάρια της ομάδας του λιμανιού. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα δεν έχει να κάνει τόσο με τον έντονο προβληματισμό του κόσμου, αλλά με το ότι ο Κοστάντσο δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Κι αυτό είναι ένα θέμα που σίγουρα πρέπει να απασχολήσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε.
Το απίστευτο μάλιστα στην ιστορία της μεταγραφής του Αργεντινού, όπως θα θυμούνται οι περισσότεροι, είναι ότι ο ατζέντης του Κοστάντσο, Χόρχε Τσιτερσπίλερ, είχε αρχικά ζητήσει προσωπικό μπόνους ύψους ενός εκατ. ευρώ για να γίνει η μεταγραφή, λεφτά που μείωσαν κατά πολύ οι «ερυθρόλευκοι» μετά από εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος δεν είχε την παραμικρή διάθεση να δώσει τέτοιο ποσό στον ατζέντη του Κοστάντσο.
Οι φωνές του Ράντου
Ενα θέμα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με την καθημερινή προπόνηση των τερματοφυλάκων στου Ρέντη, με τον Αλέκο Ράντο να φτάνει πολλές φορές στα «όριά» του με τον Αργεντινό. Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού φωνάζει συνεχώς στον Κοστάντσο, του κάνει έντονες παρατηρήσεις στη διάρκεια των προπονήσεων και μάλιστα ο Ράντος πολλές φορές έχει επισημάνει στον Αργεντινό ότι η πολλή «άνεση» βλάπτει. Ολοι θυμούνται πως ο Αντώνης Νικοπολίδης έχει εκθειάσει πολλές φορές στο παρελθόν τον Ράντο για τη δουλειά που έκανε μαζί του και πόσο πολύ είχε βελτιωθεί με την προπόνηση στου Ρέντη. Ο Κοστάντσο πάντως δείχνει να είναι στον «κόσμο του» και να μην ακούει τίποτα και κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: