Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Το νέο αίμα του Θρύλου

Το παιδομάζωμα έγινε… συνήθεια στον Ολυμπιακό. Τα τελευταία χρόνια οι αδελφοί Αγγελόπουλοι φροντίζουν να φέρνουν στο μεγάλο λιμάνι τους πιο ταλαντούχους νέους παίκτες επενδύοντας με αυτόν τον τρόπο στο μέλλον της ομάδας.
Ο Δημήτρης Μάντζαρης έγινε ο έκτος παίκτης που προστέθηκε σε αυτή τη λίστα. Ο 21χρονος γκαρντ διακρίθηκε την περσινή σεζόν με το Περιστέρι και το καλοκαίρι κλήθηκε από τον Ηλία Ζούρο στην προετοιμασία της Εθνικής ανδρών για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.
Μαζί με τον Κώστα Σλούκα και τον Κώστα Παπανικολάου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ εφήβων το 2008 στον Πύργο, το ασημένιο στο Μουντομπάσκετ εφήβων στη Νέα Ζηλανδία και το χρυσό Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών στη Ρόδο το 2009.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή… Ήταν μέσα Ιουλίου, το 2008, όταν η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ ανακοίνωσε τον διεθνή με την Εθνική Εφήβων, Γιάννη Καραθανάση, από την Ακαδημία Αστέρια, ο οποίος στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός στον Μαντουλίδη.
Λίγες εβδομάδες αργότερα, ύστερα από πολλές διαπραγματεύσεις, ο πλέι μέικερ του Μαντουλίδη Κώστας Σλούκας, πείσθηκε να πιάσει λιμάνι. Πέρυσι έκανε το… αγροτικό του στον Άρη, αναδείχθηκε καλύτερος ρούκι του πρωταθλήματος κι εξασφάλισε μια θέση στη δωδεκάδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Το καλοκαίρι επέστρεψε και πάλι στο μεγάλο λιμάνι και περιμένει να πάρει ευκαιρίες από τον Ντούσαν Ιβκοβιτς.
Οι "ερυθρόλευκες" κινήσεις το καλοκαίρι του 2008 ολοκληρώθηκαν με τον Χάρη Γιαννόπουλο, από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως δεν… στέριωσε στον Πειραιά.
Το 2009 ήταν η σειρά του Κώστα Παπανικολάου να φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Ο "Παπ" αναδείχθηκε MVP στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων της Ρόδου και ο καλύτερος ρούκι του πρωταθλήματος το 2009 ως παίκτης του Άρη. Η αλήθεια είναι ότι στον Ολυμπιακό βρήκε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Ντούντα τον έχει εμπιστευθεί ουκ ολίγες φορές στο αρχικό σχήμα.
Το 2010 ήταν η σειρά του Δημήτρη Κατσίβελη (δεύτερη μεταγραφή από τον Μαντουλίδη μετά από εκείνη του Κώστα Σλούκα). Ο τεχνικός του Ολυμπιακού -έχει αποδείξει ότι - πιστεύει στις δυνατότητες του νεαρού γκαρντ, ενώ φέτος δεν διστάζει να τον χρησιμοποιεί στο αρχικό σχήμα ακόμη και σε παιχνίδια της Ευρωλίγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: