Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ευχάριστα και δυσάρεστα μαντάτα

Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού έχασε από την Μπούντβα, παίζοντας καλά για 13 λεπτά. Στα επόμενα 19, ενώ υπήρχε σχέδιο και ενώ προσπαθούσαν όλοι να τηρηθεί, η ομάδα έπεσε στη νάρκη στην οποία έθεσε αυτήν. Όταν άρχισαν τα άστοχα σουτ, στα δοκάρια, τότε το άγχος μεγάλωσε, οι εικόνες από τη Χίο επαναφέρθηκαν και, ως πεσών, ο Ολυμπιακός δεν δικαιούται διά να ομιλεί ότι μπορούσε να κερδίσει κάτι από αυτό το ματς.
Η κακή εμφάνιση είναι η μία οπτική. Η άλλη είναι τα «αν». Το θετικό από το αρνητικό αποτέλεσμα απείχε ελαχίστως, όσο κι αν, εκ του αποτελέσματος, τα τρία γκολ διαφορά κρίνονται απαγορευτικά. Στα δύο γκολ το ματς έμεινε για αρκετή ώρα. Τόση όση χρειάστηκε να…
1. Χάσει πέναλτι ο Κόλιανιν. Τρίτο χαμένο σε δύο ματς, νούμερο μεγάλο για μία ομάδα που συνήθιζε τα προηγούμενα χρόνια να αρπάζει και να οικειοποιείται κάθε λεπτομέρεια, για να φθάνει στο τελικό αποτέλεσμα.
2। Να χάσει ένα εύκολο σουτ στον παραπάνω ο Μπλάνης. Ένα σουτ στο δοκάρι, που οΠειραιώτης έχει στο ρεπερτόριό του. Αυτό το σουτ ήταν το σύμβολο της αστυχίας (σικ) που είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο κολυμβητήριο «Ντράγκαν Τριφούνοβιτς, περισσότερο από το διπλό δοκάρι του Φουντούλη. Διότι…
3. Έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Φουντούλη. Ο ίδιος ο Χιώτης εκμυστηρεύθηκε ότι «η μπάλα μπήκε σε αυτό». Η διαφορά ήταν στα δύο γκολ και θα μειωνόταν στο ένα, με το μισό τέταρτο οκτάλεπτο να απομένει.
4. Υπάρχει και η διαιτησία. Ασφαλώς, κανείς δεν θα τη χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία. Αλλά όταν ο Βούκτσεβιτς κέρδιζε τις αποβολές χωρίς την μπάλα στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Ναούμοφ και ο Τούλγκα κατάπιναν τη σφυρίχτρα βλέποντας τον βυθισμένο Μουρίκη.
Από εκεί και πέρα, έγιναν και λάθη. Τρία γκολ από τον αντίπαλο φουνταριστό σε ισάριθμες επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω, με τα δύο να μοιάζουν μεταξύ τους όπως… η Φιλιώ και η Μαρία Μανωλιουδάκη, γίνονται, προφανώς, κόλαφος. Ο Ολυμπιακός «στραγγαλίστηκε» στην επιθετική άμυνα της Μπούντβα στο δεύτερο ημίχρονο, αν και είναι σχεδόν η ίδια με αυτή που θέλει ο Βλάχος να εφαρμόζουν οι παίκτες του. Τα οκτώ γκολ που δέχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» είναι καλό παθητικό, όσο κι αν χαμογελά πικρά ο Νικόλας Δεληγιάννης. Ήταν δύο στο τρίτο και ένα στο τέταρτο, που για Champions League είναι παθητικό καλό.
Τα ευχάριστα μαντάτα τώρα. Από το επόμενο Σάββατο, 19 του μήνα, θα επιστρέψει ο Βαγγέλης Δελακάς (μάλλον στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) και στις 26, με την Πριμόριε Ριέκα, θα είναι σε μία καλή κατάσταση. Ο Θεός ξέρει πόσο χρειάζονται αυτόν τον παίκτη στον Ολυμπιακό. Με τον Δελακά στο νερό, και ο Μάζης θα παίξει καλύτερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: