Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Στο στόχαστρο ο Ακινγκμπάλα

Ο Ολυμπιακός θέλει παίκτες που να παίζουν πάνω από όλα για την ομάδα και λιγότερο για τον δικά τους στατιστικά και την προσωπική τους καταξίωση. Μια τέτοια περίπτωση ακριβώς είναι και ο Ακίν Ακινγκμπάλα της Νανσί που βρίσκεται στο στόχαστρο των Πειραιωτών για την μεταγραφική τους ενίσχυση.
Ο Νιγηριανός σέντερ των «κούγκαρς» στο τρίτο λεπτό του δεύτερου περσινού ημιτελικού με την Βιλερμπάν δέχτηκε μια ακούσια αγκωνιά από τον Μπανγκαλί Φοφανά της Βιλερμπάν. Το αποτέλεσμα ήταν να βγει με φορείο από το παρκέ και να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη και τραυματισμό στο κεφάλι του.
Βγαίνοντας από το νοσοκομείο ο Ακινγκμπάλα όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τον τραυματισμό του απάντησε ότι «είμαι εντάξει. Απλά έσπασα την μύτη μου. Θέλω οπωσδήποτε να παίξω στον επόμενο αγώνα και παίρνω εγώ την πλήρη ευθύνη».
Τρεις μέρες αργότερα ξαναβρέθηκε στο παρκέ για τον τρίτο ημιτελικό του πρωταθλήματος και προς έκπληξη όλων ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του με 16 πόντους και 17 (!) ριμπάουντ, δίνοντας την νίκη-πρόκριση στην Νανσί στον τελικό με 89-75.

Δεν υπάρχουν σχόλια: