Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κόκκινο το ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέμπι της Α1 βόλεϊ γυναικών κόντρα στον Παναθηναϊκό, νικώντας 3-2 στο τάι μπρέικ.Σε ένα πολύ αμφίρροπο ματς, οι «ερυθρόλευκες» φάνηκαν πιο ψύχραιμες στο πέμπτο σετ και πήραν τη νίκη στο κλειστό του Ρέντη με 15-8 και μείωσαν στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Τα κορίτσια του Τέλη Σωτήρχου πάλεψαν μέχρι το τέλος για να πάρουν το ντέρμπι και καλύψουν την βαθμολογική διαφορά που είχαν. Πλέον οι «αιώνιοι» ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση. Οι «ερυθρόλευκες» ξεκίνησαν πολύ δυναμικά στο ματς και από την αρχή πήραν μεγάλη διαφορά στο σκορ. Η Στέλλα Χριστοδούλου με το καλό της σερβίς αλλά και η συγκέντρωση που επέδειξαν οι υπόλοιπες παίκτριες του Ολυμπιακού έφτασαν στο 14-8. Όμως οι «πράσινες» επανήλθαν στο παιχνίδι, έφτασαν το ματς στο 21-21 και με τις Γιουράνι και Κωνσταντίνου να κάνουν σωστές επιλογές, το «τριφύλλι» πήρε το πρώτο σετ.
Τα κορίτσια του Τέλη Σωτήρχου μπήκαν στο δεύτερο σετ για να ανατρέψουν την κατάσταση και ισοφάρισε σε 1-1 σετ, επικρατώντας με 25-15. Το πολύ καλό μπλοκ, το εξαιρετικό σερβίς και οι σωστές επιθέσεις του Ολυμπιακού ήταν εκείνα που έδωσαν τη νίκη στο δεύτερο σετ.
Ο Παναθηναϊκός όμως αντέδρασε και πήρα τα πάνω του. Άνετα και χωρίς πολλά πολλά ξαναπήραν προβάδισμα στα σετ και με 25-14 έκαναν το 1-2.
Οι Πειραιώτισσες αφυπνίστηκαν, βελτίωσαν και πάλι την αγωνιστική τους εικόνα και ξανά-έφεραν το ματς στα ίσια. Με σωστές άμυνες και μπλοκ κατάφεραν να πάρουν το τρίτο σετ με 25-20 και όλα θα λύνονταν στο τάι μπρέικ.
Εκεί, ο Ολυμπιακός έδειξε περισσότερο πάθος για τη νίκη και έδειξαν αγωνιστικό τσαμπουκά, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα αλλά πηγαίνοντας χέρι-χέρι μέχρι το και το 9-7 υπέρ των «ερυθρολεύκων». Σίμανιτς και Νοσέκοβα πήραν τον Ολυμπιακό από το χέρι εκείνη την στιγμή και τον πήγαν στο 15-8 και στη νίκη επί του Παναθηναϊκού, έπειτα από 4 ολόκληρα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: