Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Σε ρυθμούς φάιναλ φορ

Την ώρα που στον Παναθηναϊκό περιμένουν να «τελειώσουν τη δουλειά» απέναντι στην Μακάμπι και να πάρουν με τη σειρά τους το εισιτήριο για το φάιναλ φορ, στον Ολυμπιακό άρχισαν ήδη να κινούνται σε ρυθμούς... Κωνσταντινούπολης!
Βέβαια μεσολαβεί ενάμιση μήνας μέχρι το μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ενώ πρέπει να ολοκληρωθεί και το «καρέ» του φάιναλ φορ για να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη διανομή των εισιτηρίων.
Το σίγουρο είναι ότι όλες οι ομάδες θα πάρουν από 1.000 «μαγικά χαρτάκια» και στη συνέχεια θα είναι στο χέρι τους για τον τρόπο με τον οποίο θα τα διαθέσουν. Μάλιστα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη Σιένα, οι φίλοι του Ολυμπιακού προσπαθούσαν να μάθουν λεπτομέρειες για τον τρόπο διανομής τους, ενώ στα «πηγαδάκια» που έστηναν λίγο έξω από τα αποδυτήρια φώναζαν στους παίκτες και στον Ντούσαν Ίβκοβιτς ότι θα βρεθούν δίπλα τους!
Από τη Δευτέρα αναμένεται να «σπάσουν» τα τηλέφωνα της ΚΑΕ, αφού τα «ουδέτερα» εισιτήρια που υπάρχουν μέσα από το διαδίκτυο είναι ελάχιστα. Συγκεκριμένα, οι φίλοι του Ολυμπιακού μπορούν να προμηθευτούν μέσω Ιντερνετ ΜΟΝΟ τα εισιτήρια που βρίσκονται στις κεντρικές εξέδρες του «Σινάν Ερντέμ» με τις θέσεις να βρίσκονται στα πάνω διαζώματα. Όσο για την τιμή τους; Ανέρχεται στις 750 τούρκικες λίρες, όπερ και σημαίνει 320 ευρώ περίπου!
Καθένας μπορεί να προμηθευτεί έξι εισιτήρια μέσω διαδικτύου, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο αριθμός των εισιτηρίων που θα πάει στα χέρια των «ερυθρολεύκων» θα είναι αρκετά μεγαλύτερος. Και αυτό διότι η ζήτηση θα είναι τεράστια, με τη διοίκηση της ομάδας να θέλει να καλύψει στο έπακρο τις ανάγκες των περισσότερων -αν όχι όλων των- φίλων του Ολυμπιακού. Οι τιμές των εισιτηρίων που θα διαθέσει η ομάδα αναμένεται να ξεκινά από τα 160 ευρώ.
Ανησυχία των Τούρκων
Βέβαια στην περίπτωση που προκριθεί και ο Παναθηναϊκό θα επικρατήσει... ανησυχία στις τάξεις των Τούρκων! Όπως στο Βερολίνο το 2009, έτσι και φέτος, οι οπαδοί των δύο ομάδων θα βρεθούν στην ίδια πόλη και τα μέτρα ασφαλείας θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από... δρακόντεια.
Μάλιστα αναμένεται να διεξαχθεί και σύσκεψη πριν από το φάιναλ φορ, προκειμένου να διευθετηθούν οι όποιες λεπτομέρειες για την ομαλή διεξαγωγή του φάιναλ φορ και την ειρηνική συνύπαρξη των οπαδών στην Κωνσταντινούπολη. Από τη στιγμή που είχε συμβεί το ίδιο πριν από τρία χρόνια και δεν άνοιξε ούτε μύτη στο Βερολίνο, οι διοργανωτές ευελπιστούν να κυλήσουν τα πάντα ομαλά και φέτος. Αρκεί, να είναι ο Παναθηναϊκός η ομάδα που θα συμπληρώσει το φετινό «καρέ» του φάιναλ φορ.
Το φετινό φάιναλ φορ θα διεξαχθεί στο νεόκτιστο «Σινάν Ερντέμ» το οποίο θα φιλοξενήσει 16.000 φίλους του μπάσκετ. Βέβαια οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι εκπρόσωποι του Τύπου, επίσημοι προκεκλημένοι, ενώ κάθε ομάδα θα έχει και τις δικές της προσκλήσεις. Μέχρι στιγμής, πάντως, οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν είχαν εκφράσει μεγάλο ενδιαφέρον για το φάιναλ φορ λόγω του μειονεκτήματος έδρας στο ξεκίνημα της προημιτελικής φάσης.
Όμως μετά από την πρόκριση, αναμένεται να πέσει το τηλεφωνικό κέντρο της ΚΑΕ! Ενδεχομένως να υπάρξουν πολλές επιστροφές, αφού πολλά εισιτήρια πήγαν στα χέρια των οπαδών της Μακάμπι. Και αν αποκλειστούν οι Ισραηλινοί, τα περισσότερα «μαγικά χαρτάκια» θα τεθούν εκ νέου προς διάθεση ή θα μοιραστούν στις ομάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια: