Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Χρειάζεται σύνεση και οικονομία

Ο Ολυμπιακός απέχει μια μόλις νίκη από τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, με όποια οφέλη αυτή συνεπάγεται (και τα οποία είναι πολλά και σε οικονομικό επίπεδο) με τους «ερυθρόλευκους» να ετοιμάζονται για φιέστα στο ματς της μεθεπόμενης Κυριακής απέναντι στην Κέρκυρα.
Σύντομα θα ξεκινήσουν και οι διεργασίες για το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, με πρώτο θέμα προς διευθέτηση, αυτός της παραμονής ή όχι του Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτό πάντως που πρέπει να έχουν στα υπόψιν τους οι «ερυθρόλευκοι» είναι, τα παραδείγματα (προς αποφυγή) του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ σε ότι αφορά τα οικονομικά του συλλόγου.
Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει στην «τσέπη» περίπου 17 εκ. ευρώ από τη συμμετοχή του και μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, καθώς υπό τις υπάρχουσες συνθήκες θεωρείται...απίθανο ο δεύτερος της βαθμολογίας να εξασφαλίσει μέσω των προκριματικών την παρουσία στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια πολύ καλή «κάβα» στα ταμεία του συλλόγου.
Οι λέξεις λοιπόν που θα πρέπει να έχουν στη σκέψη τους οι ιθύνοντες των πειραιωτών είναι σύνεση και οικονομία, προκειμένου να διασφαλίζεται η άριστη λειτουργία του συλλόγου. Καλή ομάδα έχει ο Ολυμπιακός και αυτό αποδείχθηκε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη φετινή σεζόν. Καλό προπονητή επίσης έχει, σταθερή και οικονομικά εύρωστη διοίκηση έχει άρα τι χρειάζεται; Κάποιες (όχι απαραίτητα πολλές) κινήσεις που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να βελτιώσει την αγωνιστική της εικόνα η ομάδα.
Οι καιροί δεν προσφέρονται για τεράστια έξοδα και πρόκληση «μαύρης τρύπας» στα ταμεία μιας ομάδας και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το ξέρουν όλοι οι φίλαθλοι. Με τη μορφή που έχει τώρα το ρόστερ των «ερυθρόλευκων», δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση της ομάδας με κόστος πέντε-έξι εκ. ευρώ, να προχωρήσει σε τρεις καλές μεταγραφές, στην απόκτηση τριών παικτών που θα μπορούν να παίξουν άμεσα στην ομάδα και να τη βοηθήσουν.
Ούτε σπατάλες χρειάζονται ούτε...φρου φρου κι αρώματα। Τα παραδείγματα των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από «οδηγός» για τον Ολυμπιακό. Χίλιες φορές για μια ομάδα να δίνει καλά συμβόλαια σε όλους τους παίκτες της (και ας είναι του 7 με άριστα το 10) από το να έχει στο ρόστερ τρία «δεκάρια» και να μην πληρώνει τα συμβόλαια για μήνες.

Τώρα σε ό,τι αφορά το θέμα της ενδεχόμενης παραχώρησης κάποιων παικτών σε περίπτωση που υπάρξουν δελεαστικές προτάσεις, τότε «ζυγιάζεις» τα δεδομένα και αποφασίζεις. Αν όμως για παράδειγμα υπάρχει πρόταση 10 εκ. ευρώ για τον Μιραλάς (έναν παίκτη τον οποίο έχει πληρώσει σχεδόν 3 εκ. ευρώ) δύσκολα λες όχι. Αν υπάρξει πρόταση για τον Τζιμπούρ στα 3,5-4 εκ. ευρώ, πάλι δύσκολα λες όχι για έναν παίκτη που τον απέκτησε ο Ολυμπιακός ελεύθερο. Αυτά είναι θέματα που θα απασχολήσουν τον Ολυμπιακό και πολλά θα εξαρτηθούν από τις προτάσεις που θα γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: