Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

«Προέχει το νταμπλ»

Η επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού και ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς σίγουρα είναι κάτι που δεν θα απασχολήσει ξαφνικά τους Πειραιώτες από τον Μάιο και εν όψει του καλοκαιριού. Αναμφίβολα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη τους στόχους και τις προτεραιότητές τους, όμως δεν πρόκειται, όπως άλλωστε οι ίδιοι τονίζουν, να μπουν από τον Μάρτιο σε διαδικασία τέτοια, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη ανοικτά «μέτωπα» στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός μπορεί με το +10 τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος να θεωρείται ήδη πρωταθλητής, όμως οι πανηγυρισμοί για τον τίτλο θα ξεκινήσουν για τα καλά όταν η ομάδα κατακτήσει το πρωτάθλημα και μαθηματικά.
Με την ελπίδα πως αυτό θα συμβεί την ερχόμενη Κυριακή με νίκη επί του Παναιτωλικού, το βάρος θα πέσει άμεσα στην υπόθεση του Κυπέλλου, εκεί όπου ο Ολυμπικαός έχει μπροστά του τον ημιτελικό με τον ΟΦΗ και τον επαναληπτικό στο Ηράκλειο και ελπίζει βεβαίως και τον τελικό στις αρχές του Μαΐου. Στο διάστημα αυτό, βεβαίως, οι «ερυθρόλευκοι» θα καταστρώνουν τα πλάνα τους για τη νέα σεζόν, έχοντας κυρίως ως προτεραιότητα την υπόθεση του προπονητή, με την ελπίδα πως ο Βαλβέρδε θα συνεχίσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο μεγάλο λιμάνι. Οι τελικές αποφάσεις και οι ανακοινώσεις αναφορικά με το υπάρχον ρόστερ, τα συμβόλαια που λήγουν, τους δανεικούς αλλά και τις υποθέσεις των υπόλοιπων παικτών θα κριθούν μέσα στον Μάιο και μετά το τέλος των επίσημων υποχρεώσεων. Αυτό. άλλωστε. τονίζουν οι «ερυθρόλευκοι», που επισημαίνουν πως «πρώτα θα πάρουμε το νταμπλ και μετά θα έχουμε όλο τον χρόνο για να σχεδιάσουμε την ομάδα της νέας σεζόν».
Αυτό που «καίει» και πρέπει να ξεκαθαριστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται είναι το μέλλον του Βαλβέρδε, καθώς με διαφορετικό τρόπο θα γίνει ο σχεδιασμός με τον Βαλβέρδε να παραμένει και διαφορετικά με τον Ισπανό να φεύγει και τον Ολυμπιακό να αναζητάει έναν νέο Βαλβέρδε από την ξένη αγορα. Σε μεγάλο βαθμό η υπόθεση του προπονητή θα κρίνει και τα θέματα των συμβολαίων αλλά και των δανεικών, με μερικές περιπτώσεις βέβαια να είναι ξεκάθαρες όπως αυτή του Μέλμπεργκ, καθώς το πλάνο είναι έτοιμο για νέο συμβόλαιο στον Σουηδό κεντρικό αμυντικό.
Οσον αφορά τις μεταγραφές, τα πάντα θα ξεκαθαριστούν στην πορεία, όταν πρώτα θα γίνει γνωστό ποιοι θα φύγουν από το υπάρχον ρόστερ. Οι θέσεις του επιτελικού και του δεξιού χαφ είναι αυτές που λογικά θα προχωρήσει σε ενίσχυση ο Ολυμπιακός, παρακολουθώντας τις ξένες αγορές, τόσο της Ευρώπης (Γαλλία, Ισπανία) όσο και της Αργεντινής, με την παρουσία του Μπαρμπαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: