Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Γαλλικό «κλειδί» από την Ισπανία

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το βράδυ του Σαββάτου το Κύπελλο, επικρατώντας στην παράταση του Ατρόμητου με 2-1 και δεν χωρά αμφιβολία πως ο παίκτης που συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας ήταν ο Νταβίδ Φουστέρ. Ο Ισπανός μέσος της ομάδας του λιμανιού πέτυχε το γκολ που χάρισε την κούπα στον Ολυμπιακό και μάλιστα στο τελευταίο λεπτό της παράτασης δικαιολογημένα γνώρισε την αποθέωση από τους 45.000 οπαδούς των "ερυθρόλευκων" που βρίσκονταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Ο Φουστέρ λοιπόν ήταν και πάλι αυτός που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για τον Ολυμπιακό, αποδεικνύοντας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο ότι η μεταγραφή του το καλοκαίρι του 2010 ήταν μια κίνηση "ματ" για τους πρωταθλητές.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η φετινή σεζόν του Νταβίδ Φουστέρ δεν ήταν, σε ό,τι αφορά την προσωπική απόδοση του παίκτη, τόσο καλή όσο η πρώτη του χρονιά στο μεγάλο λιμάνι. Υπήρξαν δηλαδή παιχνίδια που ο Φουστέρ δεν ήταν καλός και αυτό το έβλεπε ο Βαλβέρδε. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που ο 48χρονος τεχνικός των "ερυθρόλευκων" άφησε σε αρκετά ματς εκτός βασικής ενδεκάδας τον συμπατριώτη του, διαπιστώνοντας (και μέσα από τις προπονήσεις) ότι ο Φουστέρ δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση.
Από την άλλη πλευρά πάντως θα πρέπει να αναγνωριστεί στον Ισπανό μέσο το ελαφρυντικό ότι τραυματίστηκε κι έμεινε για ένα σημαντικό διάστημα εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων της πειραϊκής ομάδας. Η ουσία πάντως είναι ότι ο Φουστέρ πέτυχε αρκετά καθοριστικά γκολ για τον Ολυμπιακό, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας του. Με λίγα λόγια, μπορεί να μην είχε τα υψηλά στάνταρντ απόδοσης της προηγούμενης σεζόν, ωστόσο η συνεισφορά του τη φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται πιο ουσιαστική λόγω των σημαντικών τερμάτων που σημείωσε.
Τα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ
Η παρουσία του Νταβίδ Φουστέρ στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν πολύ καλή, σε σημείο μάλιστα που ο Ισπανός να κάνει υπέρβαση πετυχαίνοντας δύο γκολ. Ο 28χρονος μέσος σημείωσε γκολ στο παιχνίδι με την Αρσεναλ στο Λονδίνο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πάρει αποτέλεσμα, καθώς ηττήθηκε με 2-1, ενώ πέτυχε γκολ και πάλι εναντίον των «κανονιέρηδων» (αυτήν τη φορά στο Καραϊσκάκη) στη νίκη της πειραϊκης ομάδας με 3-1 στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.
Τα γκολ στο Γιουρόπα Λιγκ
Ο Φουστέρ συνέχισε με την ίδια φόρα (σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα) στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς ο Ισπανός μέσος των πρωταθλητών σκόραρε και στα δύο εκτός έδρας ματς που έδωσαν οι "ερυθρόλευκοι" στη διοργάνωση. Πέτυχε το γκολ της νίκης (με σουτ) στη Μόσχα επί της Ρούμπιν Καζάν, ενώ ήταν ο σκόρερ της μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού στο Χάρκοβο με 1-0. Οι "ερυθρόλευκοι" πάντως δεν μπόρεσαν ν' αποκλείσουν την ουκρανική ομάδα, καθώς ηττήθηκαν με 2-1 στο Φάληρο.
Μικρότερη συγκομιδή στο πρωτάθλημα
Σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία του 28χρονου μέσου στο πρωτάθλημα, μπορεί κάποιος να πει ότι δεν ήταν τόσο καλή όσο πέρυσι, καθώς ο Φουστέρ σημείωσε 4 γκολ, έναντι 12 της προηγούμενης χρονιάς. Φέτος ο Ισπανός έπαιξε σε 19 ματς πρωταθλήματος έναντι 29 της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν, αλλά και στο πρωτάθλημα ο Φουστέρ σημείωσε ένα καθοριστικό γκολ, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, στο οποίο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1.
Οι «Σειρήνες» από Τουρκία
Ο Νταβίδ Φουστέρ αποδείχθηκε από τις πιο χρήσιμες μεταγραφές που έχει κάνει η διοίκηση του Ολυμπιακού τα δύο τελευταία χρόνια και μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ισπανός αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία το πρώτο διάστημα στην ομάδα του λιμανιού. Ο πρώην μέσος της Βιγιαρεάλ έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας και ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα. Βέβαια ο Βαλβέρδε θ' αποχωρήσει, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν δημοσιεύματα από την Τουρκία που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον τουρκικών ομάδων για τον Φουστέρ. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν ο Ολυμπιακός παραχωρήσει τον παίκτη στο ενδεχόμενο να δεχθεί μια εξαιρετική πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: