Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Αυτό είναι σωστό!

Ο Ολυμπιακός αν και δύσκολα έφτασε στην κατάκτηση του 25ου Κυπέλλου της ιστορίας του και παράλληλα στην κατάκτηση του 15ου νταμπλ. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν τον Ατρόμητο με 2-1 στην παράταση του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ και κατάφεραν έτσι να φτάσουν στην κατάκτηση και αυτής της κούπας. Βέβαια οι Πειραιώτες θα έπρεπε να είχαν τελειώσει από νωρίς την υπόθεση νίκης, καθώς στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι από τον Ατρόμητο, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΛΛΑ...
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ανώτερος από τον Ατρόμητο και αυτό φάνηκε κι όλας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να περάσει ούτε τη... σέντρα. Έτσι οι "ερυθρόλευκοι" δημιουργούσαν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη για να μπορέσουν να ανοίξουν το σκορ, κάτι όμως το οποίο κατάφεραν στο 29'. Συγκεκριμένα, ο Ράφικ Τζιμπούρ ήταν αυτός ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας να διώξουν την μπάλα και έτσι με γυριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Βέβαια νωρίτερα ο Θρύλος έιχε δημιουργήσει αρκετές σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Και παράλληλα η καλύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ανοίξει νωρίτερα το σκορ ήταν στο 24' όταν ο Μανιάτης πήρε το πέναλτι από τον Φυτανίδη, αλλά ο Χολέμπας ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεσή του έστειλε την μπάλα άουτ.
"ΕΠΕΣΕ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ
Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ενώ θα περίμενε κανείς να μπουν το ίδιο δυνατά όπως και στο πρώτο, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν χαλαροί και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν ουσιαστικά να απειλήσουν τον Ατρόμητο. Και αυτό το πλήρωσαν στο 76', όταν ο Ιγκλέσιας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα προσέκρουσε στον Χολέμπας και έτσι άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Ρόι Κάρολ. Οι "ερυθρόλευκοι" μετά... ξύπνησαν, προσπάθησαν να αντιδράσουν πιέζοντας τον Ατρόμητο και δημιουργώντας κάποιες επικίνδυνες φάσεις, αλλά χωρίς να μπορούν να σκοράρουν και να κάνουν τη διαφορά, για να τελειώσουν τον τελικό.
ΟΥΤΕ... ΣΕΝΤΡΑ
Έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 και έπαιξαν έξτρα χρόνο δύο παρατάσεις από 15 λεπτά την κάθε μία. Παρά την κούραση που υπήρχε, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πίεζαν τον Ατρόμητο σε όλο το γήπεδο και μάλιστα δεν άφησαν τον αντίπαλό τους να περάσει... σέντρα! Και πάλι όμως ο Ολυμπιακός αν και δημιούργησε κάποιες επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του Ατρομήτου, δεν κατάφερε να σκοράρει.
Ο... ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΦΟΥΣΤΕΡ
Αυτά όμως μέχρι τη στιγμή που χρειάστηκε να "μιλήσει" ο Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός μέσος του Θρύλου φαίνεται πως δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα και ένα λεπτό προτού ολοκληρωθεί και η δεύτερη παράταση κατάφερε να βάλει το γκολ που έκανε τη διαφορά. Συγκεκριμένα, στο 119' ο Τοροσίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Φουστέρ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να σκάει στον αγωνιστικό χώρο και να... καρφώνεται στα αντίπαλα δίχτυα για το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού! Ένα γκολ, μία... κούπα!
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Τόμας, Οικονόμου, Ιγκλέσιας (97ʼ Ζουέλα), Δημούτσος, Επστάιν, Μπρίτο (77ʼ Σφακιανάκης), Τάτος (63ʼ Καραμάνος), Μήτρογλου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης (103ʼ Μοντέστο), Μακούν (82ʼ Φουστέρ), Αμπντούν (71ʼ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζιμπούρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: